TOP
Per a la Fundació Franz Weber “a Formentera ni hi ha interès per la tauromàquia ni per aquesta mena d’accions que fan retrocedir la legislació tres dècades”.

Demanen al diputat per Formentera canviar el vot sobre l’accés de menors als toros

Després de 32 anys, els menors d’edat podran viure una corrida de toros a les Illes Balears. La iniciativa, presentada per Vox, va ser aprovada la setmana passada pel Parlament de les Illes Balears amb els vots a favor del Partit Popular i dels ultradretans, l’abstenció del diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, i l’oposició de la resta de partits.

Cal recordar que des de l’any 1992, els menors de 16 anys no podien accedir a aquests espectacles i l’any 2017 la prohibició es va elevar fins als 18 anys. Ara, després de la tramitació de la llei, totes aquestes regulacions desapareixeran i els infants i adolescents podran veure el patiment i la mort d’un brau a mans d’un torero a la nostra comunitat.

“No respon a la idiosincràsia de la ciutadania que diu representar”
Davant d’aquest fet, la Fundació Franz Weber continua amb la seva campanya de sensibilització contra l’accés de menors d’edat a activitats taurines a Illes Balears i ha apel·lat aquest matí al diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, a compte del vot que va realitzar després del debat d’aquesta proposició al Parlament de les Illes Balears.

Segons assenyala aquesta entitat, “Córdoba es va abstenir, evidenciant una posició equidistant que preocupa els naturalistes per no respondre a la idiosincràsia de la ciutadania que diu representar”. Per a la Fundació Franz Weber “a Formentera ni hi ha interès per la tauromàquia ni per aquesta mena d’accions que fan retrocedir la legislació tres dècades”.

Formentera, Ciutat Amiga de la Infància
Els naturalistes recorden al també president del Consell que Formentera va ser declarada “Ciutat Amiga de la Infància” per al període 2024-2027 i, per tant, les seves polítiques, acció de govern i la postura de l’executiu en extensió del seu únic diputat insular “hauria de respectar escrupolosament la Convenció Internacional dels Drets del Nen”.

“No hi ha cap tradició i no es considera part de la nostra cultura”
Així mateix, apunten que la posició històric-social de les Pitiüses sobre la tauromàquia va ser recordada de manera recent pel senador per formentera i Eivissa, Juanjo Ferrer, que durant la seva intervenció en una moció sobre la matèria, va dir que “no hi ha cap tradició i no es considera part de la nostra cultura ni de la nostra herència patrimonial ni material”.

Amb aquests antecedents Rubén Pérez, coordinador de la campanya Infància Sense Violència, reclama que “Llorenç Córdoba ha de rectificar el seu vot inicial i és a temps de fer-ho, començant per la constitució de la Ponència d’aquesta proposició legislativa i marcant una direcció contrària a l’accés de nenes, nens i adolescents a aquestes activitats de reconeguda violència”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES