TOP
Barques amarrades a l’estany des Peix. 7bts/Arxiu

GxF rebutja la privatització de la gestió dels amarraments a l’estany des Peix

Arran de les declaracions del president Córdoba, tant al ple ordinari d’agost com posteriorment a Ràdio Illa, sobre la decisió de licitar la gestió dels amarraments a l’estany des Peix, Gent per Formentera mostra el seu “total rebuig” a aquesta decisió.

Des de GxF es considera que mantenir la gestió pública dels amarraments de l’estany “és la millor opció per garantir l’accés a la mar dels 285 usuaris autoritzats i la conservació d’aquest espai natural protegit”.

Mitjançant la proposta presentada al ple ordinari de setembre, des de les files insularistes s’espera rebre el suport de la resta de formacions polítiques i la rectificació del president.

Enretirada urgent de les barques de la migració
Per altra banda, la formació comandada per Sònia Cardona i Alejandra Ferrer també proposarà al pròxim Ple instar a les administracions competents (Govern estatal, Delegació del Govern, Demarcació de Costes, Capitania Marítima i Govern balear) a la retirada urgent de totes les embarcacions varades al litoral de Formentera.

La majoria d’aquestes embarcacions estan relacionades amb el drama humanitari que representa la migració de persones des d’Algèria cap a Formentera i la resta d’embarcacions es troben varades al litoral del Parc Natural de ses Salines a conseqüència de la DANA del passat 14 d’agost.

Totes aquestes embarcacions representen, en aquests moments, un elevat risc de contaminació mediambiental del litoral de la nostra illa. Per aquest motiu, des de GxF es considera que han de ser retirades al més aviat possible, abans de l’arribada de nous temporals.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES