Formentera es col·loca en el nivell 1 i Eivissa en el 3 del nou mapa del risc de la covid
Les Illes Balears disposaran a partir de demà d’un nou sistema de nivells d’alerta sanitària per la covid-19 en el qual Formentera es troba en el nivell 1 (risc molt baix o baix, amb brots complexes o transmissió comunitària limitada) i Eivissa en el 3 (risc alt, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari.). En total hi ha cinc nivells, des del zero, que representa una situació de prevenció, fins al 4, amb una situació de risc extrem.
A efectes pràctics, per Formentera aquest sistema no suposa cap canvi substancial, perquè la restricció a les reunions socials segueix sent de 10 persones en interiors i de 20 en exteriors, el toc de queda persisteix des de mitjanit fins a les 6 h i a la restauració, segueixen els límits en l’ocupació de les terrasses i interiors dels locals.
El nou sistema de nivells va aparellat amb un nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària de la covid-19. L’aplicació dels següents nivells, excepte en cas d’urgència, s’actualitzarà cada dues setmanes en funció dels indicadors epidemiològics.
Nivells d’alerta
El nou Pla de mesures excepcionals, que entra en vigor demà, 28 de novembre, i substitueix el que es va aprovar per acord de Consell de Govern el 19 de juny de 2020, no és un document tancat sinó que es pot actualitzar per resolució de la consellera de Salut i Consum, en la mesura en què es consideri necessari.
El document inclou cinc nivells d’alerta en funció de la situació epidemiològica:
* Nivell d’alerta 0: Nova normalitat. Casos esporàdics i amb bona traçabilitat, normalment importats, i sense que s’identifiqui l’existència de transmissió comunitària.
* Nivell d’alerta 1: Risc molt baix o baix, amb brots complexes o transmissió comunitària limitada.
* Nivell d’alerta 2: Risc mitjà, transmissió comunitària sostinguda generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari.
* Nivell d’alerta 3: Risc alt, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari.
* Nivell d’alerta 4: Risc molt alt o extrem, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari i que pot requerir mesures excepcionals.
La declaració dels nivells d’alerta sanitària té, com a regla general, una durada de 14 dies naturals prorrogables i comporta una avaluació continua dels risc sanitari i de la situació epidemiològica del territori afectat. No obstant això, els nivells que estableix l’acord d’avui es mantindran fins el 15 de desembre.
Concretament, avui en dia, són:
* A Mallorca, nivell d’alerta sanitària 3
* A Menorca, nivell d’alerta sanitària 2
* A Eivissa, nivell d’alerta sanitària 3
* A Formentera, nivell d’alerta sanitària 1
Amb la finalitat de controlar la transmissió del virus i la preservació de la capacitat assistencial del sistema de salut, en cada nivell d’alerta sanitària s’han d’aplicar les mesures establertes en el Pla, per a cada activitat en funció del seu risc concret.
El càlcul dels indicadors i l’assignació del nivell d’alerta es fa des de la Conselleria de Salut d’acord amb les dades epidemiològiques i assistencials.
Entre les moltes activitats que es regulen hi ha les reunions socials i familiars, la restauració, el consum de tabac, l’ús de platges, parcs infantils o espais recreatius de medi ambient, les festes populars, els mercats, les fires, les vetlles, la pràctica esportiva, els clubs de gent gran, les activitats culturals, i també l’activitat als centres educatius i els serveis socials.
Els serveis d’inspecció municipals, insulars i autonòmics, com també la policia local i les forces i els cossos de seguretat de l’Estat, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures recollides en aquest Pla.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Pingback: Reobri l'àrea recreativa de Can Marroig | RadioIlla Notícies Formentera
Pingback: Gómez: "Per poder tenir hemodiàlisi necessitam un nefròleg més i no és fàcil aconseguir-lo" | RadioIlla Notícies Formentera