TOP
El nou camí uneix la mar amb aquesta casa.

Vesins de la festa en una casa de cala Saona: música alta, nit en blanc i “els vidres vibrant”

Una festa en un habitatge particular de la zona de cala Saona, coneguda com a ‘sa casa de s’Americà’, amb música a un volum molt elevat (escoltau àudio) ha congregat durant la passada nit a una multitud, que hi ha arribat amb desenes de cotxes i motos i ha generat importants molèsties per remors als vesins. L’esdeveniment, que segons testimonis presencials, comptava amb personal de seguretat i un potent equip de música, ha començat poc després de la mitjanit i s’ha allargat fins a gairebé les 7 h del matí. La festa, que coincidia amb la lluna plena, ha prosseguit malgrat que els vesins han cridat a la Policia Local, que ha acudit al lloc dels fets i ha aixecat una acta per incompliment de l’ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls i vibracions, que contempla multes de fins a 3.000 euros.

N’Enrique, que viu amb la seva companya i una filla menor de 8 anys prop de la ‘casa de s’Americà’, ha explicat a Ràdio Illa (escoltau àudio) que ha observat “entre 70 i 80 cotxes” i, en una estimació aproximada, calcula que hi hauria unes 250 persones: “Devers les 12 h, ha començat una lleugera música i a la mitja hora, ja no es podia estar dins casa, els vidres vibraven”, tot i que segons ha precisat, té un habitatge “de nova construcció amb ‘climalit’ i amb la casa aïllada”. Tota la família i tres convidats (entre els quals hi havia una altra menor), han passat la nit en blanc per mor de la remor i les vibracions, malgrat que avisaren als cossos de seguretat. Primer a la Guàrdia Civil, des d’on foren redirigits: “Ens han dit que cridàssim a la Policia Local”. Cap a la 1 h, telefonaren a la Policia Local, que vingué “de seguida”. Llavors la música aturà, “però al cap de deu minuts, quan han vist que la policia havia marxat, la festa ha seguit, entrant gent contínuament, cotxes i motos”.

Desperfectes en un mur de pedra seca pròxim a la festa.

Segons aquest testimoni, l’esdeveniment “estava molt ben muntat” i comptava amb seguretat: “A l’entrada hi havia dos persones i aparentment feia pinta que la gent [que hi entrava] els hi donava un donatiu o alguna cosa”. Poc abans de les 7 h, quan el vesí es dirigia a la feina, ha descobert desperfectes en el mur pagès d’una tercera persona (vegeu imatge), a més de trobar-se “el camí bloquejat, motos, gent per damunt les parets” i arreu, “gots, plàstics, botelles… una escampada”.
Així mateix, durant la nit els vesins han observat llums de cotxes policia “al voltant de la festa”, que ha continuat: “Però ho comprenc (…), amb només dos efectius i amb una magnitud així és insuficient”, ha admès l’afectat. A primera hora del matí, també hi ha acudit la Guàrdia Civil, quan “la festa ja estava passada”, segons el vesí, que després d’indicar que “no és la primera vegada” que es produeix un esdeveniment similar en aquest habitatge, ha lamentat: “Això no ho podem assumir gent treballadora, pareix ser un model que s’ha posat bastant de moda”.
Dijous a la tarda Ràdio Illa ha acudit a la casa de la festa per intentar confirmar els fets. Tres persones que es trobaven a l’habitatge, preguntats sobre la festa i les queixes dels vesins, s’han limitat a dir que allò era propietat privada i han declinat fer més declaracions.

Conseller d’Interior: “S’ha identificat al propietari de l’habitatge”
A l’entremig del Ple del Consell que s’ha celebrat aquest matí i amb relació a la festa, el conseller d’Interior, Josep Marí, ha confirmat a Ràdio Illa (escoltau àudio) que “s’ha rebut una cridada a la Policia Local”, un cos que “ha comprovat que la música estava molt forta i causava molèsties al veïnat”. El conseller ha informat que la Policia “ha aixecat una acta, per contaminació sonora” i que “en principi han aturat la música en el moment”. Preguntat sobre la represa de la festa 10 minuts després, i sobre quines mesures es podien aplicar per evitar-ho, Marí ha repòs que “s’ha identificat al propietari de l’habitatge i encara hem de valorar tota la informació” i ha agregat que “ara hem d’estudiar si davant de fets com aquest tenim altres mesures per aplicar”.
Sobre el procés administratiu a seguir, el titular d’Interior ha assenyalat que “aquesta acta es tramitarà a la conselleria [insular] de Medi Ambient, i ells faran els tràmits corresponents amb aquesta acta de la Policia Local”.
Sobre els desperfectes en el mur pagès d’un vesí, Marí ha explicat que “si s’ha fet un esportell”, cal que el perjudicat posi “una denúncia al respecte”. Des del Consell s’ha recordat que davant de casos de festes que provoquin molèsties, es pot avisar al telèfon de la Policia Local 092 i al número únic d’emergències 112.
D’altra banda, Ràdio Illa també ha tengut coneixement d’una altra festa multitudinària que s’ha celebrat la passada nit en una casa de la zona des Mal Pas, si bé en aquest cas la Policia Local no ha rebut queixes dels vesins.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES