27 caçadors voluntaris participen en el control de conills amb ca eivissenc a can Marroig
Joan Antoni Ferrer ‘Platé’ explica a Ràdio Illa que un total de 27 caçadors integrants de 12 colles de les diverses agrupacions de Formentera estan col·laborant voluntàriament en la campanya de control de la població de conills amb ca eivissenc a can Marroig.
La iniciativa, que també permet donar a conèixer i promocionar la tècnica tradicional de caça de conills amb ca eivissenc, s’estendrà fins al 4 de febrer i es porta a terme els dimarts, dijous i dissabtes, mentre que els diumenges i els festius de caràcter estatal o autonòmic no es caçarà per no interferir en les activitats d’esbarjo. Les caceres es porten a terme de 7.30 a 12.30 hores i de 13.30 a 18.30 hores, amb un màxim de dues colles actuant simultàniament en aquesta finca pública.
Preservació de cultius i prevenció de malalties
Cal recordar que l’elevada població de conills que hi ha a la finca de can Marroig incideix negativament en els cultius que allí hi realitza la Cooperativa del camp de Formentera, fent-los inviables. A més, també perjudica la vegetació autòctona i la població de conills de la resta de l’illa, ja que la superpoblació que pateix aquesta zona fa que comencin brots de malalties com la mixomatosi o la sarna sarcòptica que després s’escampen a la resta de l’illa.
Converses sobre el projecte de camp de tir
D’altra banda, ‘Platé’ ha exposat que ja s’han fet els primers contactes amb el Consell de Formentera per abordar la futura instal·lació d’un camp de tir permanent a l’illa i que una de les possibles ubicacions que s’estudia és la zona de la planta de Transferència des Cap. Ferrer, que ha recordat que “fa més de 10 anys” que hi ha un projecte redactat per fer realitat aquesta instal·lació, ha reiterat que per materialitzar aquest espai cal “voluntat política” i ha indicat que antigament a Formentera hi havia hagut fins a tres camps de tir: dos a la Mola i un as Cap.
En aquest sentit, el passat mes d’octubre, el president del Consell, Llorenç Córdoba, afirmà a Ràdio Illa que té la voluntat d’obrir un camp de tir a Formentera abans que acabi la legislatura. El cap de l’executiu insular indicà llavors que s’estaven estudiant les millors ubicacions, ja que l’emplaçament inicialment projectat, a la planta de Transferència des Cap, podria no ser un indret idoni perquè està pendent de la creació de les dues noves plantes de gestió de material orgànic i de residus d’obra.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.