TOP
Imatge aèria de la platja de Migjorn. Foto: Sergi Candelas.

Formentera seguirà en el nivell 4 reforçat i en tancament perimetral fins al 2 de març

Totes les mesures restrictives per contenir la pandèmia a Formentera i a la resta de les Balears, que eren vigents fins a aquest dissabte, es prorroguen fins a dia 1 de març, aquest dia inclòs. Així, el toc de queda es mantindrà entre les 22.00 i les 6.00 hores a totes les illes i també el tancament perimetral de Formentera, que es renova per Eivissa.
Pel que fa a les reunions socials, a Formentera, Eivissa i Mallorca estaran limitades a un únic nucli de convivència, mentre que a Menorca seguiran podent ser d’un màxim de 6 persones i dos nuclis de convivència. Aquestes restriccions en les reunions continuen sent aplicables tant en espais interiors com en espais exteriors.
D’altra banda, continua el tancament total dels establiments de restauració per a les illes de Formentera, Eivissa i Mallorca, que es troben en nivell 4 reforçat, mentre que a Menorca s’aplica el tancament de les instal·lacions interiors.
Així s’ha decidit en la reunió telemàtica entre la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la consellera balear de Salut, Patricia Gómez i la resta de representants insulars, de la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears) i l’Ajuntament de Palma.

Alejandra Ferrer: “Un esforç més”
En acabar la reunió la presidenta de Formentera ha declarat que “serà necessari que tots i totes fem un esforç més aquestes dues setmanes per intentar estabilitzar les dades de contagis que han millorat, però en cap cas ens trobem encara en una bona situació sanitària“.
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que les Illes han passat d’una incidència acumulada a 14 dies (IA14) de 712 casos per 100.000 habitants el passat 25 de gener, a una IA14 de 276 casos per 100.000 persones a dia 9 de febrer. Tot i la millora del risc epidèmic, el risc encara és molt alt, segons apunta una nota del Govern.
El comunicat assenyala que “hi ha un indicador que obliga a ser extremadament prudents a l’hora de rebaixar mesures per evitar la propagació de la covid-19: la taxa d’ocupació de llits de cures crítiques per casos de SARS-CoV-2”. En el conjunt de l’arxipèlag, un 35,76% de les places d’UCI són ocupades per pacients covid-19, quan el Ministeri de Sanitat ha fixat que a partir d’un 25% d’ocupació el nivell de risc és extremadament alt. Totes les Illes Balears superen aquesta proporció. En el cas de l’hospital de referència a les Pitiüses, Can Misses, aquest valor arriba al 40,35%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES