TOP

GxF sol·licita la retirada del projecte del Reglament General de Costes

Gent per Formentera ha presentat al·legacions al projecte normatiu de modificació del Reglament General de Costes dins del termini d’informació pública d’aquest, en la mateixa “línia de suport al poble de Formentera i a la plataforma d’afectats per la delimitació de costes que s’ha defensat des de l’any 2006″.

Retirada del projecte i inici de reunions de feina
En el document s’insta el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a retirar el projecte de Reglament exposat al públic i a emprendre reunions de feina amb la participació i la transparència que mereix un tema tan important per a Formentera.
Segons GxF, amb aquest treball previ, “caldria adaptar la proposta de modificació del decret de desenvolupament de la Llei de Costes per tal d’ajustar-la als criteris inclosos a la proposta per a una delimitació de costes justa per a Formentera, consensuada l’esmentat any 2006, i que es procedeixi novament a la publicació d’un nou esborrany, amb l’obertura d’un nou període d’al·legacions, donada la importància inherent al projecte”.

Pèrdua d’instal·lacions i equipaments públics
La formació insularista exigeix que es tingui en compte que l’economia de Formentera se sustenta en el turisme i que aquest, al seu temps, es basa en la protecció del territori, del paisatge i de la tranquil·litat, i exposa que la proposta publicada pot suposar la pèrdua d’instal·lacions i equipaments públics finançats amb Fons Europeus, com els aparcaments. En aquest sentit, reclama que “es continuï treballant en aquestes inversions de protecció de les zones dunars i la reordenació d’espais perquè puguin ser gaudits per la ciutadania, a la volta que garantir la seva protecció”.

Col·laboració i transparència amb l’administració local i afectats
Per aquests motius, des de Gent per Formentera se sol·licita “que s’ofereixi informació pública suficient, que es garanteixi la col·laboració i la transparència amb l’administració local i amb els afectats, i que s’incorporin la memòria i els informes jurídics, científics i econòmics necessaris per a avaluar la modificació que es pretén”. Així mateix, reclama que es prenguin en consideració els pactes assolits per tots els grups polítics, la ciutadania, les associacions i la plataforma d’afectats per la delimitació de costes, que perseguien, fonamentalment, el retorn de la titularitat dels edificis afectats als seus legítims propietaris, i el manteniment de la servitud de protecció establerta el 1997.

Adaptar les polítiques a les necessitats del territori
Des de la formació també es lamenta la “manca de publicitat i d’informació amb relació a un projecte normatiu tan important per Formentera, per les enormes repercussions que pot tenir en una societat com la nostra i en el seu model econòmic i turístic”. Així mateix, apunten que des del partit, sempre s’ha defensat davant totes les administracions “la necessitat de conèixer el territori per tal d’adaptar qualsevol mena de política a les necessitats de la nostra illa i dels seus residents, i sempre en la línia de protegir el nostre entorn i la nostra economia”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES