TOP
L’import més elevat, 1.000.000, és per millora en el tractament i transport dels residus generats a la nostra illa. Arxiu

L’Estat no pagarà el transport de residus de Formentera a Eivissa

L’Estat espanyol ja no s’haurà de fer càrrec del finançament anual dels costos addicionals del transport de residus entre Formentera i Eivissa (que anualment suposa més d’un milió d’euros i que els darrers anys ha assumit el Govern balear), ni entre la resta d’illes ni amb la península.
Aquest canvi de rumb s’ha escenificat aquest dijous al Congrés dels Diputats, que ha retallat l’esmena a la llei estatal de residus que a proposta de MÉS per Mallorca es va aprovar al Senat la setmana passada aconseguint la compensació pel transport de residus interinsular i amb la península.

PSOE i UP es desdiuen
Aquesta retallada s’ha fet amb la conformitat i els vots a favor dels representants de PSOE i Unides Podem, dues formacions que just fa una setmana, a la cambra alta espanyola (Senat) i al contrari del què han votat aquest dijous a la cambra baixa (Congrés), havien donat suport a l’esmena presentada per MÉS per Mallorca.

Perjudici a Balears i especialment a Formentera
La marxa enrere de socialistes i ‘podemites’ ha decebut a l’impulsor de la proposta inicial, el senador per les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, que s’ha mostrat “absolutament irritat” per la “poca vergonya del PSOE i Unides Podem a l’hora de retallar al Congrés l’esmena a la llei estatal de residus”.
Per Vidal, aquestes dues formacions “han d’explicar urgentment un canvi de posició que perjudica enormement a les Illes Balears i, en especial, a Formentera”. El senador ha valorat que “eliminar el fet que l’administració estatal habiliti anualment el finançament dels costos addicionals del transport de residus entre illes i amb la Península representa no avançar gens en un àmbit que necessita millorar a escala de l’Estat cap als horitzons que marcà la llei balear de la passada legislatura”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES