TOP
Es van haver de moure 15.367 embarcacions a tot Balears.

La vigilància de la Posidònia compta amb un Whatsapp per donar alertes

Aquest diumenge, 15 de maig, comença a Formentera el servei de vigilància de la posidònia que impulsa el Govern balear. A partir del dia 16, qualsevol persona que detecti una possible agressió a la planta protegida podrà avisar per telèfon o missatge de Whatsapp al número 617 97 51 72.

El tècnic responsable del servei de vigilància a la posidònia, Marcial Bardolet, ha explicat en aquesta entrevista a Ràdio Illa que a Formentera es començarà 16 dies abans que a la resta de les Balears i que durant aquest període es comptarà amb una embarcació i un patró per cobrir tota l’illa.
A partir del juny la nova empresa contractada per portar a terme el servei els pròxims anys, Eulen, desplegarà cinc embarcacions (les mateixes que l’any passat) per supervisar bona part del litoral de l’illa: des de cala Saona fins a s’Espalmador i d’aquest illot fins as Caló de Sant Agustí. A més, satisfent una demanda del Consell, per primera vegada també es cobrirà la platja de Migjorn, on els darrers estius s’ha incrementat l’afluència d’embarcacions. De les cinc embarcacions n’hi haurà una que oferirà millors prestacions (una eslora superior als sis metres i 100 cavalls de potència al motor) per poder desplaçar-se fins al sud de l’illa a cobrir la platja de Migjorn.
D’altra banda, la conselleria balear de Mobilitat no ha pogut facilitar una data per a la instal·lació dels camps de boies a les Balears en general i en particular a les dues zones de Formentera amb fondeig regulat: es caló de s’Oli i la badia de s’Alga, a s’Espalmador. Altres anys aquest servei s’iniciava l’1 de juny. El Govern balear ha informat que s’activarà “el web de reserves d’aquests camps de boies tot d’una que es disposi de la corresponent autorització d’ocupació del Domini Públic Marítim Terrestre, que es troba en tramitació i esperem que estigui aviat”.
En les darreres setmanes desenes d’embarcacions no han esperat a la instal·lació dels fondejos ecològics i han llençat l’àncora as caló de s’Oli (Lloc d’Interès Comunitari i Parc Natural), on viu la praderia protegida de posidònia. Malgrat que està prohibit fondejar sobre totes les praderes de posidònia, es dóna el cas que bona part des caló de s’Oli és una de les dos zones de l’illa (juntament amb sa Torreta, a s’Espalmador) on explícitament la carta nàutica estableix la prohibició llençar-hi l’àncora.

Compartir

Comentaris (2)

  • Finselsous

    Haurem de estar cridant constantment, ja que la pitjor agressió que rep la planta son els vertits de l’emissari. La depuradora de formentera es la que menys aigua depura de tot Balears (segons l’agència balear de l’aigua) un 61% de l’aigua tractada no es depura correctament . Això si, aquest any farem un altre Fake Posidonia Project i cara la galeria semblarà que som la hòstia de ecos. Vaig a trucar ara mateix

  • Finselsous

    La manera de que no passes que embarcacións fondegeissin a calo de d’oli serà deixar unes cuantes boies tot s’any. Tant complicat és???

Deixa una resposta

PROGRAMES