TOP
GxF considera que “té l’aval dels fets, perquè ha liderat i impulsat mitjançant la cessió de terrenys, la construcció de les dues promocions de Sant Ferran”.

Les HPO de Sant Ferran guanyen un nou guardó en els Premis d’Arquitectura d’Eivissa i Formentera

El projecte Life Reusing Posidònia de catorze habitatges de protecció pública (HPO) de Sant Ferran (Formentera), obra dels arquitectes de l’Institut Balear d’Habitatge (IBAVI) Carles Oliver Barceló, Antonio Martín Procopio, Xim Moyá Costa, Alfonso Reina Ferragut i Maria Antònia Garcías Roig, ha guanyat el premi a la millor obra d’arquitectura i menció en la categoria de residencial col·lectiu en els Premis d’Arquitectura d’Eivissa i Formentera 2016-2020.

Marí, Oliver i Juan durant la cerimònia.

Durant l’entrega de guardons celebrada ahir 10 de juny a Eivissa, que comptà amb la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, el conseller balear d’Habitatge, Josep Marí Ribas, lliurà la distinció a l’arquitecte de l’IBAVI, Carles Oliver. El tècnic ha manifestat que amb “el projecte Life Reusing Posidonia es va desenvolupar una línia de recerca basada en el decreixement del consum de recursos i el creixement de confort. Gràcies als resultats d’aquesta experiència d’aïllament amb posidònia, s’ha pogut aplicar en altres projectes de Palma, Santa Eugènia, Eivissa i La Ribera”.
La demarcació d’Eivissa i Formentera del Col·legi d’Arquitectes ha informat que el jurat va valorar tant que és una obra construïda en un entorn urbà consolidat per l’edificació i, per tant, lligada a un model sostenible d’implantació en el territori, com que ha estat promoguda per una administració pública compromesa en la correcció de les mancances educatives i d’habitatge generades per un mercat lliure contaminat greument per l’afluència de capitals forans.

Productes propis de l’arquitectura tradicional
El Life Reusing Posidònia és un projecte promogut per l’IBAVI i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, finançat pel programa LIFE+ per a la conservació de la naturalesa, que té com a objectiu demostrar la viabilitat d’utilitzar sistemes constructius que redueixen els efectes col·laterals dels models productius actuals. A més de dissenyar un edifici de consum gairebé nul, s’ha prioritzat la utilització de materials ecològics i locals, com els productes artesans propis de l’arquitectura tradicional: fusta, calç, marès o ceràmica cuita amb clovella d’ametla i altres restes de fusta.
Aquest projecte ha estat reconegut en diverses categories per institucions d’àmbit nacional i internacional: Premi Life Mediambient 2021, Premi Arquitectura Espanyola CSCAE 2019, seleccionat Premi Europeu Mies 2019, Premi Biennal d’Arquitectura Espanyola 2018 XIV BEAU, finalista Biennal d’Arquitectura Iberoamericana XI BIAU 2019, Premi FAD d’Arquitectura 2018, Premi FAD Opinió d’Arquitectura 2018, accèssit Premis AVS 2018, XI Premi NAN 2017, guanyador nacional en la categoria baix carboni Green Solutions Awards 2017, guanyador del Premi Opinió Concurs de Bioconstrucció de BaM!2017, finalista Premi Bioconstrucció BaM!2012 i finalista Premi Endesa 2012.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES