TOP
Cabines ofertades il·legalment com a allotjament turístic a la Savina per l’empresa Formentera Mar fins al 2016. Arxiu

Multa de 676.000 euros a Formentera Mar per explotar turísticament cabines del Port de la Savina

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha confirmat una sanció de 676.000 euros a Formentera Mar, concessionària de les dàrsenes per a embarcacions menors del port, per explotar turísticament cabines d’un edifici que estaven destinades als tripulants de les embarcacions.

Antecedents
Aquests allotjaments eren comercialitzats a diverses plataformes i al web de l’empresa per uns 200 euros al dia i havia continuat exercint aquesta activitat desatenent la sentència d’un Jutjat.
La concessió atorgada el 1993 contemplava l’existència de 16 cabines destinades als tripulants de les embarcacions en un dels edificis del port.
El 2011, el Consell va atorgar una llicència d’activitat permanent d’allotjament turístic, tot i que el 2014 aquesta decisió va ser anul·lada per ser contrària a la Llei de Ports.
D’altra banda, en 2012 es va imposar una multa de 36.000 euros per haver iniciat l’explotació dels allotjaments. Malgrat tot, l’empresa no va complir amb la sentència del Jutjat, per la qual cosa el 2015 el Consell va ordenar precintar l’activitat i va posar en marxa un expedient sancionador.

Les cabines comercialitzades com allotjament turístic es troben al primer pis de l’edifici A

Infracció molt greu de la Llei de Turisme
El Consell va constatar que l’empresa havia continuat comercialitzant les cabines a plataformes web. De fet, l’agost de 2015 els allotjaments tenien una ocupació total. Els preus de reserva anaven des de 85 euros al dia per a octubre fins a aproximadament 200 al setembre.
Així, en 2016 el Consell de Formentera va imposar una multa per una infracció molt greu de la Llei de Turisme de 2012. La institució va fixar en 676.000 euros la sanció tenint en compte el càlcul del benefici obtingut per l’empresa per aquesta activitat il·legal, que xifrava en més de 238.000 euros. L’empresa concessionària va impugnar aquesta sanció, però ara la Sala del Contenciós del TSJIB ha donat la raó al Consell.
La sentència recull que l’empresa va tractar d’obstaculitzar el tancament de les cabines, impedint l’entrada als serveis del Consell, i que malgrat els pronunciaments en contra, havia continuat realitzant reserves fins al juny del 2016.

El TSJIB ha tingut en compte que en la conducta de la concessionària “va existir intencionalitat, prolongació durant més de dos anys en la infracció i consegüent producció de majors beneficis”.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Cuando el sector civil comete algo ilegal, paga una multa.
    Cuando el Estado comete una ilegalidad, te pasan la factura en forma de aumento de impuestos.
    A menor tamaño del Estado, menos corrupción.
    PP, PSOE, (Podemos, Cs, Vox, etc) = estatistas = gran tamaño del Estado.

Deixa una resposta

PROGRAMES