El Formentera Fotogràfica i el Formentera 2.0 no es faran el 2023
Els festivals Formentera Fotogràfica i Formentera 2.0 no es portaran a terme el 2023, segons ha informat el Consell Insular a Ràdio Illa. Es tracta de dos esdeveniments que durant el 2022 han arribat a la desena edició i que els darrers anys s’han celebrat als extrems de temporada, reunint a experts en diversos camps, amb la finalitat de posicionar el nom de Formentera en l’àmbit de la fotografia i de les tecnologies de la comunicació.
Aquesta decisió no s’ha pres per part de la direcció d’aquests festivals, sinó que des del Consell s’ha comunicat que respon a un canvi de criteri del nou Pla de Promoció Turística 2023, aprovat en la passada sessió de la COPT (Comissió d’Ordenació i Promoció Turística), i que “estableix les accions i esdeveniments promocionals que es realitzaran al llarg de l’any”.
Els directors del Formentera Fotogràfica, Francesc Fàbregas, i del Formentera 2.0, Rosa Castells, han declinat, de moment, fer declaracions a Ràdio Illa. Així mateix, l’administració local ha assenyalat que “de cara al 2023, vist el compliment de la desena edició d’esdeveniments com Formentera Fotogràfica i Formentera 2.0, i la consolidació de l’activitat que promociona el destí, aquests esdeveniments deixaran de realitzar-se de manera anual”. Des de la COPT, òrgan integrat per representants del Consell, dels grups polítics i del sector privat (PIMEEF, Cambra de Comerç i Associació Hotelera, entre altres), es considera que “després de 10 edicions (…) s’ha complert amb l’objectiu d’aquests esdeveniments, que volien aconseguir posicionar la marca Formentera en el món de la fotografia o de les noves tecnologies, i obtenir repercussió en mitjans”.
2023: esdeveniments de caràcter circular
La institució insular, que destaca que “el sector, conjuntament amb el Consell, ha decidit modificar l’estratègia dels esdeveniments de retorn promocional”, es proposa ara “la realització d’esdeveniments de caràcter circular amb retorn directe damunt la població local”. El Consell aclareix que aquest canvi consisteix a publicar “una línia d’ajudes per a les petites empreses o empresaris autònoms que realitzen activitats de turisme actiu, cultural o patrimonial i que puguin presentar un projecte per a poder oferir aquestes activitats programades com a oferta complementària pels que ens visiten en temporada baixa”. El consistori afegeix que “es tractaria, per exemple, de passejos guiats amb temàtiques naturalístiques, esportives o patrimonials, sortides de ‘snorqueling’, busseig, jornades de fotografia o ioga, entre d’altres que puguin sorgir. L’objectiu és augmentar les activitats fora de temporada i tenir així una major oferta a part del sol i platja en temporada baixa, per poder desestacionalitzar a la vegada que s’aposta per donar suport als petits empresaris i autònoms i es fomenta l’economia circular”.
En paral·lel, la COPT ha acordat “seguir impulsant la consolidació d’esdeveniments com el Formentera Zen, que en els últims anys creixen en nombre de participants en la nostra illa en moments de temporada baixa a més de posicionar Formentera com a destinació de benestar i esport. O dinamitzar i reforçar altres [esdeveniments] com els Caps de Setmana Gastronòmics i, en general, les campanyes de Descobreix Formentera al maig i a l’octubre“.
10 anys: de David Trueba a Netflix
Des del Consell i la COPT s’ha agraït “a les direccions del Formentera Fotogràfica i el Formentera 2.0 tota la feina que han fet en els darrers anys per consolidar la seua activitat a l’illa, que ara ja es vincula amb una destinació idònia per practicar fotografia o per venir i desconnectar per connectar i no es descarta col·laborar en altres edicions en el futur”.
Durant la darrera dècada el Formentera Fotogràfica ha esdevingut un referent pel qual han passat figures de rellevància estatal i internacional d’aquest sector per impartir tallers, conferències i classes magistrals. Entre els noms més destacats, sobresurten Martin Parr (membre de l’agència Magnum i premi PhotoEspaña), David Trueba (escriptor i cineasta guanyador de diversos Goya), Alberto García-Alix (Premi Nacional de Fotografia), Tino Soriano (Premi World Press Photo of the Year), Cristina García Rodero (membre de Magnum i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando), Joana Biarnés (considerada la primera dona fotoperiodista d’Espanya) o Colita (Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts).
D’altra banda, el Formentera 2.0 ha reunit durant deu edicions a destacats representants del sector digital i de la comunicació, que han acudit a la nostra illa a compartir coneixements en tallers i xerrades. Entre ells, cal remarcar el director general de Twitter Espanya, Javier Pagán; la directora general de Prisa Audio, María Jesús Espinosa de los Monteros; la directora creativa de Meta, Pepa Rojo; el director de màrqueting de Netflix a Espanya i Portugal, Pablo Skaf; o un dels creadors publicitaris més destacats del país, Toni Segarra.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.