Destaquen el picaplatges camanegre i la cabussonera en el recompte d’aus del GOIB a Formentera
El recompte hivernal d’aus aquàtiques als espais naturals protegits de les Illes Balears finalitza amb gairebé 16.000 albiraments de més d’una seixantena espècies diferents passen l’hivern a les zones humides dels diferents espais naturals protegits. Aquest és el resultat del recompte que es realitza anualment el mes de gener i on hi participen, a banda del personal dels espais naturals, ornitòlegs i voluntaris col·laboradors.
Al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera s’han censat 1.900 aus de 35 espècies diferents, 1.604 de les quals s’han observat a Eivissa i 296 a Formentera. En la nostra illa destaca el picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus). amb 113 exemplars (a Eivissa han estat 64) i la cabussonera (Podiceps nigricollis) amb 130 exemplars (a Eivissa se n’han observat 20); mentre que l’espècie més nombrosa a Eivissa és el flamenc (Phoenicopterus ruber) -se n’han comptat 565 (550 a Eivissa i 15 a Formentera)-, seguit pel fuell (Pluvialis apricaria) amb 279 exemplars (147 a Eivissa i 132 a Formentera) i l’ànnera blanca (Tardorna tadorna) amb 250 individus (184 a Eivissa i 66 a Formentera).
El cens d’Eivissa i Formentera està coordinat pel servei d’Agents de Medi Ambient i hi participen ornitòlegs i naturalistes del GEN GOB, així com altres voluntaris.
Teniu més informació sobre altres espais naturals protegits de les Balears en aquest enllaç.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Finselsous
La principal especie en perill d’extinció és el resident de tota la vida. Està molt bé protegir ocellets però ens hauríem de començar a preocupar per les persones