Ángel Bustos (Marina de Formentera): “L’APB ens ha fet la creu”
Ángel Bustos, conseller delegat de Marina de Formentera, ha declarat a Ràdio Illa que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) li “ha fet la creu” d’ençà que una de les seves empreses guanyà un plet sobre la gestió de Marina de Botafoc, a Eivissa, i aconseguí el dret a ser indemnitzada. Segons l’empresari, des d’aquell moment l’entitat portuària no el “vol ni veure”.
Per argumentar-ho, Bustos explica que l’any 2022 l’APB va denegar la pròrroga a Marina de Formentera per continuar explotant la dàrsena de Ponent del port de la Savina, cosa que, segons apunta, no ha succeït en la resta de ports d’esbarjo de les Balears. Així mateix, Bustos afirma que no entén l’argument esgrimit per l’APB per denegar aquesta pròrroga, relacionat amb una reducció de l’espai a gestionar amb la finalitat de donar cabuda als nous amarratges per a les excursions marítimes. Segons l’empresari, Marina de Formentera hauria acceptat aquesta modificació a la baixa del mirall d’aigües per primar l’interès públic.
Pagarà la fiança de les mesures cautelars
D’altra banda, Bustos ha reiterat que Marina de Formentera pagarà la fiança d’1,5 milions d’euros perquè s’executin les mesures cautelars estimades pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) i per les quals se suspenen els plecs de condicions del darrer concurs per assignar la dàrsena de Ponent, que finalment guanyà Port Med Formentera. Ara bé, l’empresari està convençut que l’execució de les cautelars no repercutirà amb una restitució de Marina de Formentera en la gestió de la dàrsena.
Sobre el període en què Marina de Formentera explotà la dàrsena de Ponent sense títol habilitant, entre el 27 de maig i el 4 d’octubre de 2022, Bustos exposa: “Crec que teníem raó quan vam prendre aquella decisió, perquè havíem presentat les [mesures] cautelars que suspenen el plec (…) i els acords derivats que va prendre l’APB, per tant, entenc que, entre cometes, ara tendríem un títol habilitant”.
A més, Bustos ha explicat que a l’octubre abandonà la dàrsena perquè “hi havia un munt de preguntes dels usuaris, que no sabien què passaria el pròxim estiu i davant de la situació en què ens podríem trobar, usuaris que haguessin pagat tot l’hivern i després hi hagués inestabilitat a l’estiu”, Marina de Formentera abandonà la gestió. Sobre l’anunci de l’APB de prendre mesures legals contra l’empresa, Bustos és taxatiu: “Si ens amenacen perquè ens agenollem, s’estan equivocant, el que han de fer és utilitzar la llei i que ens facin la liquidació que correspongui, nosaltres pagarem i adeu”. I ha afegit: “Fa la sensació que estan usant l’administració com un ‘cortijo’. Ja està bé!”
“S’està condemnant a una part de la societat de Formentera a què no tengui accés a la mar”
Sobre la situació en què es troben els usuaris de la dàrsena de Ponent, molts dels quals han fet públic el seu malestar per l’increment de preus, el conseller delegat ha opinat: “No entrarem en el que hagi fet l’altra concessionària (…) en aquests moments, els usuaris [dels locals comercials] han de pagar unes tarifes, potser per desconeixement, que no poden afrontar. Si poguessin pagar les noves tarifes, es quedarien (…). Pel que fa als amarratges, estan pagant més del doble que abans. Ara el port està mig buit. S’està condemnant a una part de la societat de Formentera a què no tengui accés a la mar”. I ha agregat: “Tenc la sensació que només podrà venir a Formentera la gent que tengui molts sous”. En últim lloc, ha defensat que “no queda més remei que el Consell Insular (…) però no només al Govern, sinó tots els partits de l’illa, unifiquin forces i pactin amb APB perquè s’habilitin espais” per a l’ús dels aficionats de Formentera a la navegació.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.