TOP
Es tracta d’unes plaques de color blau amb una numeració que determina el lloc on és la persona que requereix ajuda i el punt d’accés més proper. CIF

Formentera comptarà amb 100 nous punts d’emergència

El Consell ha incrementat els punts de localització d’emergències per facilitar l’accés als afectats per algun tipus de contingència o emergència en determinades zones de l’illa.
Es tracta d’una sèrie de plaques de color blau on s’indiquen dos números: un correspon al punt d’accés a la zona i l’altre al punt concret en què es troba el demandant d’ajuda.

Punts d’emergència distribuïts a Migjorn. CIF

Segons ha explicat el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme, Marco Lage, “són punts de localització d’emergència per, en cas que passàs qualsevol cosa, l’operador del 112 tingui localitzat el lloc concret on s’ha d’acudir”.

Lage ha posat com a exemple el cas de Migjorn, on a causa de la seva llargària “la gent no sabia si estava en un lloc o un altre”, per la qual cosa amb aquests punts d’emergència que estan repartits des des Caló des Mort fins as Mal Pas es facilita en tot moment la localització.

Es tracta de 100 punts d’emergències “que es troben relativament a prop els uns dels altres perquè la gent, quan passi alguna cosa, només hagi de mirar enrere i dir els números que veu a la placa a l’operador del 112 i així els serveis d’emergència saben on s’ubica per poder accedir més ràpidament”. Aquests punts d’emergències ja existien per tota l’illa, però s’han incrementat per les platges per determinar-ne l’efectivitat i, depenent dels resultats, ampliar-los l’any vinent a més platges de l’illa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES