TOP
A l’acte han assistit representants familiars de gairebé totes les víctimes que han pogut recuperar els objectes o cedir-los al Govern. CAIB

El Govern retorna pertinences restaurades a familiars de dues víctimes des Campament

La Direcció General de Memòria Democràtica del Govern ha presentat la mostra d’objectes restaurats associats a 24 víctimes assassinades pel franquisme i que han estat identificades en aquests darrers anys. Entre ells, pertinences de dos presos des Campament; Isaac Rodríguez Lagar i Francisco Solano.

Majoritàriament, són elements conservats de la vestimenta, com ara botons, sivelles, cremalleres, o restes de calçat, i d’higiene personal: objectes relacionats amb la salut, com a suspensoris inguinals; uns altres que corresponen a milicians, com a insígnies militars; i altres que correspondrien a la vida personal de les víctimes, com a filtres de cigarret, encenedors, moneders, claus, monedes, anells, etc.

Es tracta només d’una petita mostra de les més de 800 peces que són en procés de restauració en el marc d’aquesta iniciativa, pionera en l’àmbit estatal, que ha permès la consolidació dels objectes exhumats a la primera intervenció de la fossa de Porreres i entre els anys 2020 i 2022 en les fosses de les Illes Balears, associats a les restes de les víctimes.

A l’acte hi han assistit representants familiars de gairebé totes les víctimes que han pogut recuperar els objectes o cedir-los al Govern de les Illes Balears per tramitar el seu enviament a les seccions museístiques tal com estableix la llei.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES