TOP
Instantània de la formació. CIF

Primer curs de formació de voluntaris per atendre els migrants arribats en embarcacions

Un total de 24 persones al torn del matí i 19 al torn de la tarda han participat en el primer curs de formació organitzat per Creu Roja a Formentera per dotar l’illa de voluntaris per atendre en un primer moment els migrants que arriben en barques.
Es tracta d’un dels primers compromisos aconseguits entre l’ONG i l’àrea de Benestar Social després de la primera presa de contacte entre les dues parts a l’inici de la setmana passada.

Segons ha explicat la titular de l’àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes; en els darrers dies han arribat dues pasteres amb un total de trenta persones”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formentereres, des de la Conselleria es considera prioritari comptar amb el nombre més gran de persones formades en aquesta atenció primària. “No pot ser que una o dues persones els hagin d’atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanam a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES