Juanjo Ferrer defensarà l’augment del plus d’insularitat per als docents de les Pitiüses
El senador per Formentera i Eivissa, Juanjo Ferrer, s’ha reunit aquesta setmana amb representants de l’STEI per tal d’abordar les principals problemàtiques i reptes que afronta el sector de l’ensenyament a les Balears.
El problema de l’habitatge
La manca de professorat, el problema de l’habitatge, els complements salarials i el polèmic pin parental són els principals assumptes tractats a la trobada.
Els professionals de l’ensenyament varen explicar al senador que en aquests moments falten aproximadament una quinzena de places per cobrir a Formentera i un centenar a Eivissa. “Com passa en altres sectors, els preus excessius de l’habitatge són el principal escull a l’hora d’animar professionals d’altres illes i indrets de la resta de l’Estat a venir a les Pitiüses”, denunciaven des del sindicat.
Complement d’insularitat
Mestres i professors cobren un plus d’insularitat, però que és molt inferior al que reben docents de Canàries, Ceuta i Melilla. Per aquest motiu, el senador s’ha compromès a treballar per tal d’aconseguir una millora en aquest complement “que sigui just per a tothom i suposi una ajuda real per tal de compensar la dificultat i la carestia del preu de l’habitatge a Formentera i Eivissa que és molt superior a altres indrets on reben un plus molt més alt”, assenyalava Ferrer.
En línia amb el que opinen els representants sindicals, Ferrer també es mostrava contrari a la proposta del Govern de pagar un plus de 400 euros només als docents que es traslladin a les Pitiüses, perquè suposa “una discriminació per als que resideixen a les illes, i que també pateixen la greu problemàtica de l’habitatge. Aquests complements salarials han de ser justos i beneficiar tant als docents com als auxiliars tècnics d’educació i als administratius”.
Ultradreta i pin parental
D’altra banda, durant la reunió els docents varen mostrar la seva preocupació per les acusacions d’adoctrinament que estan rebent per part de sectors de la ultradreta i de l’anomenat pin parental, que vol fomentar que les famílies puguin ‘vetar’ la participació dels seus fills en determinades activitats a les escoles i als instituts. “El pin parental suposa crear un problema on no n’hi ha i evitar que part de l’alumnat rebi, per exemple, educació sexual o determinades activitats en favor de l’ús del català”, assegurava Ferrer qui mostrava totalment en contra d’aquesta proposta impulsada per PP i VOX i que també té el rebuig frontal de la comunitat educativa.
“Segregació lingüística”
Pel que fa a l’ús del català, el senador es referia també a la Llei que Vox va forçar a aprovar al PP “per tal de fomentar la segregació lingüística a les aules”. Ferrer creu que, a la pràctica, tots els centres públics de Formentera i Eivissa continuaran utilitzant el català com a llengua vehicular, per la qual cosa “els intents de l’extrema dreta de segregar l’alumnat entre català i castellà estan abocats al fracàs”.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.