TOP
Els residents han celebrat l’aniversari amb un àpat de coca de pebrera. CIF

La Residència celebra el seu primer aniversari amb un dèficit de 59 places

La Residència de Majors de Formentera ha celebrat aquest matí el seu primer any de vida. Per commemorar aquest aniversari, s’ha convidat els residents, els seus familiars, els treballadors de la residència i els polítics de l’illa a un àpat consistent en coca amb pebrera.

Totes les places ocupades i llista d’espera
“Hem celebrat junts aquest any ple de reptes”, ha explicat la directora del centre, Carla Tur Yern, “un any en què hem anat aprenent i construint a poc a poc el que som ara: la Residència de Formentera”.

Tur ha destacat així mateix que s’ha arribat a aquest aniversari amb totes les places ocupades “i avui dia ja tenim llista d’espera”.

Segons l’OMS, Formentera hauria de disposar de 77 places en residència
Cal recordar que segons les darreres dades del cens anual de població de l’INE referents a l’any 2023, la població major de 65 anys a Formentera és de 1.545 persones; 724 homes i 821 dones, un 13,6% dels habitants de l’illa.

Si ens atenim a la ràtio proposada per l’Organització Mundial de la Salut, OMS, de 5 places per cada 100 majors de 65 anys, considerada necessària per a atendre de manera adequada a aquest grup de població, la nostra illa hauria de disposar de 77 places en residència per a majors dependents. Actualment, el nombre de places se situa en 18, ergo existiria un dèficit de 59 places de residència a Formentera.

Polítics, familiars i treballadors de la residència han gaudit també de l’àpat d’aniversari. CIF

Instal·lacions
Les 18 places per a persones dependents que existeixen en la actualitat estan repartides en 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles. La residència compta, a més, amb infermeria, oficines, recepció, espais comuns exteriors i interiors, menjador, sala d’activitats i un racó de lectura.

Aquesta instal·lació està unida amb el Centre de Dia de cara a optimitzar personal i recursos. La residència comptava, quan va ser inaugurada, amb una plantilla de 13 auxiliars sociosanitaris i personal sanitari com ara fisioterapeuta, psicòloga, terapeuta ocupacional, treballador social i altres serveis, com ara cuina i manteniment.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES