L’Acadèmia de Gastronomia premia Billy Baroja, Can Carlos, Peix Sec, Vins i mes i la Cooperativa
L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha fet públics els premiats 2023 a la nostra illa en la categoria de millor Xef, millor restaurant, producte local sostenible, promoció producte local i el premi especial del Consell.
El premi a millor xef ha recaigut en Billy Baroja, cuiner d’El Molí de Sal. Billy porta una gran trajectòria culinària, treballant com a xef en restaurants com el Nuba, Astoria, Opium Barcelona i Opium Madrid. D’aquests fogons va passar a treballar en un dels restaurants emblemàtics de l’illa, on el producte de qualitat i els punts òptims en cadascuna de les preparacions són estrelles de la casa.
Del restaurant Can Carlos destaquen que “és ja un clàssic a Formentera. Un restaurant elegant i acollidor especialitzat en pastes casolanes de tota mena, carns i peixos a la graella. Producte de temporada, fresc i de proximitat”.
A l’empresa Peix Sec de Formentera, se li reconeix “el treball que fa aquesta empresa familiar, donant a conèixer aquest producte que de ser conegut només en la zona s’està introduint en l’alta cuina. Actualment, són molts els cuiners que han trobat en aquest peculiar producte, un ingredient diferent que els ofereix la possibilitat de donar curs a la seva imaginació i a elaborar plats únics”.
De Vins i més destaquen que “és una botiga de vins, cerveses i licors, on es pot trobar producte local, de proximitat i selecte per a portar o consumir in situ. Un espai en el qual la promoció del producte quilòmetre zero és protagonista”.
El guardó atorgat a la Cooperativa del camp de Formentera, se li concedeix “pel treball que fan en defensa del camp i del producte de la terra. El treball dels agricultors i ramaders és fonamental per al desenvolupament econòmic de l’illa i per a la cura del patrimoni natural d’aquesta. En aquest cas, el Consell i l’Acadèmia volen premiar l’impuls d’aquesta institució en el desenvolupament del sector primari de Formentera”.
“Cada any resulta més difícil triar als premiats. L’oferta cada temporada és més àmplia i de major qualitat. Hem de protegir i promocionar el treball que es duu a terme en el camp de Formentera; la qualitat del seu producte en les seves diferents varietats, vi, olis, Peix sec, entre altres; el treball que es realitza en la protecció del seu medi ambient, tant en la mar com en el camp. Sense tots els sectors, als quals volem premiar i reconèixer, el patrimoni gastronòmic de les nostres illes desapareixeria”. Ha declarat Pedro Matutes, president de la AGIF.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.