TOP
PP i Llorenç Córdoba quedarien fora de l’executiu proposat per Gent per Formentera.

Sa Unió denuncia Córdoba per tràfic d’influències, prevaricació i suborn

El conseller de Sa Unió i portaveu d’aquesta coalició, Óscar Portas, ha formalitzat aquest matí una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció, a Palma, on s’acusa el president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, de prevaricació, malversació, suborn i abús de poder en les adjudicacions dels lots de platja.

Obligació de traslladar els delictes a la justícia
Segons ha assenyalat Portas a Ràdio Illa, “s’ha hagut de fer perquè com a qualsevol ciutadà, si ets testimoni o tens indici que algú està cometent algun delicte, és la teva obligació traslladar-ho davant de la justícia, i això és el que hem fet avui”.

Abans de formalitzar l’esmentada denúncia, des de Sa Unió s’havia consultat a dos advocats penalistes que “ho tenien clar; són fets molt greus i s’havien de traslladar a la fiscalia anticorrupció”.

Contacte amb GxF i PSOE
Portas ha indicat que una volta feta la denúncia, s’ha posat en contacte amb GxF i amb representants de l’Agrupació Socialista de Formentera “per a explicar-los el que acabam de fer, com està ara la situació i la responsabilitat que haurem de tenir per part de les tres forces polítiques representades al Consell”.

A l’espera d’admissió a tràmit
El també conseller insular d’Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana, no ha volgut entrar en els detalls de la denúncia, ja que, ha recordat, “aquesta denúncia resta a l’espera de ser admesa a tràmit. Per tant, prudència i a deixar treballar a la justícia. Ja veurem en els pròxims dies com actuam” ha conclòs Portas.

Denúncia d’en Llorenç Córdoba per les gravacions
Cal recordar que el president Córdoba, per la seva banda, també ha interposat una denúncia davant de la Guàrdia Civil per les gravacions i posterior difusió del seu contingut a El Periódico de Ibiza d’almenys dues converses que va mantenir a finals de 2023 amb membres de l’equip de Govern de Sa Unió.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES