TOP
Operaris a les obres de la marina seca. 7bts

La marina seca tindrà capacitat per a una trentena de xàrters i iniciarà l’activitat a principis de juny

Ja s’han iniciat les obres de la marina seca ubicada al moll comercial vora la torre de capitania del port esportiu de Llevant. Fins ara s’ha fet la cimentació de les bases que hauran de suportar l’estructura metàl·lica que procurarà la maniobrabilitat de l’emmagatzematge de les embarcacions que contractin el servei.

Empreses de lloguer
Segons ha confirmat a Ràdio Illa l’administrador únic de l’empresa Puertos y Litorales Sostenibles, Carlos Illa, si les obres segueixen el seu curs sense cap entrebanc, esperen que la marina seca entri en funcionament “a inicis del pròxim mes de juny”.

Illa ha assenyalat que la nova instal·lació podrà donar servei a “una trentena d’embarcacions de la llista sisena (lloguer)” i que estarà preparada per a les necessitats de les empreses de xàrter, “sobretot en la franja matinal, quan les embarcacions van a l’aigua per entrar en servei, i ja de tarda, quan seran retornades als seus espais de dipòsit després de la jornada” ha apuntat Illa.

punt on s’instal·larà l’estructura de la marina seca. 7bts

Servei pensat per als xàrters de l’estany des Peix
Aquesta nova explotació està justificada per la gran demanda existent al port de la Savina per atendre petites embarcacions de xàrter d’eslores fins als 7 metres, sobrevinguda per les noves restriccions de fondeig que s’estan aplicant a l’estany des Peix.

La superfície d’explotació de la nova marina serà d’un total de 754,5 metres quadrats, dels quals 247,4 són de mirall d’aigua i 507,1 de superfícies a terra. Els serveis que s’han de prestar són els d’hissada i avarada d’embarcacions, dipòsit, vigilància i custòdia d’embarcacions a terra, així com el subministrament d’aigua i energia elèctrica a aquestes.

La quantia anual de la taxa d’ocupació és de 9.197,18 euros i la d’activitat serà del 4% del volum de negoci. El temps de durada de l’autorització serà de dos anys amb possibilitat d’un any més de pròrroga.

La prestació d’aquest servei té caràcter obligatori per a l’autoritzat durant els quatre mesos de temporada alta, de l’1 de juny fins al 30 de setembre. La resta de mesos tindrà caràcter opcional.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES