TOP
Ele Pollán practicant a Es Roco.

Diumenge: Copa Formentera d’Escalada en Bloc, a Es Roco

La Copa Formentera d’Escalada en Bloc en categoria d’adults se celebra aquest cap de setmana a les instal·lacions d’Es Roco de Sant Francesc. En parlam amb el conseller insular d’Esports, Hugo Martínez, i també comptam amb el testimoni d’Ele Pollán, responsable del rocòdrom i practicant d’escalada, que recomana al públic assistir a les proves classificatòries de diumenge 19 de maig, a les 10.30 h, i a les finals, que es disputaran el mateix dia a les 15 hores.
Martínez ha recordat que aquesta és una de les quatre proves d’escalada que es porten a terme al llarg de l’any a Formentera. A més, ha subratllat que és “molt positiu” que aquest esport progressi i que s’organitzin competicions a “l’illa en què participa gent de l’illa”.

Juanito Torres Schillemans representarà a les Balears a la Copa d’Espanya.

 

Tot i que l’escalada és un esport jove a Formentera i que només fa dos anys que ha obert el rocòdrom de Sant Francesc, dos esportistes de Formentera representaran a la nostra comunitat a la Copa d’Espanya. Es tracta, d’una banda, de Juanito Torres Schillemans, qui amb només 11 anys ha aconseguit el passi a la cita nacional després de quedar sisè en categoria sub 14 en la Copa de les Balears 2023. A més, Ele Pollán també té plaça garantida per a la Copa d’Espanya, després de classificar-se en segona posició en la Copa de les Balears de categoria absoluta.

L’escalada en roca és un esport a l’alça a Formentera.

Així mateix, Pollán ha destacat el creixent interès per l’escalada a Formentera, ja sigui per practicar-la en el rocòdrom o en roca natural. A més, ha assenyalat les bones condicions de l’illa, on la comunitat escaladora ha obert unes 50 vies en roca distribuïdes en quatre sectors, tant as Cap com a la Mola, prop del far. En aquest sentit, Pollán reclama més suport de l’administració insular perquè aquest esport continuï creixent.

Cartell de la competició de diumenge.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES