TOP
Telescopis de l’Associació Astronòmica de Formentera, durant una observació as cap de Barbaria. AFF

Aquesta nit comença ‘Formentera mira al cel’: observacions amb telescopi a la lluna i molt més

El Consell Insular col·labora amb l’Associació Astronòmica de Formentera (AAF) per presentar el programa ‘Formentera mira al cel’, amb el qual durant set nits, des d’avui i fins a l’octubre, podrem contemplar amb telescopis la lluna i altres fenòmens celestes. La primera cita és aquesta nit a les 22 hores al Molí Vell de la Mola i al llarg de l’estiu també se’n faran a can Marroig (a baix podeu consultar el programa).

Artal Mayans, conseller insular de Turisme, ha destacat que aquesta iniciativa és dirigida tant a residents com a turistes i vol donar valor a un atractiu del qual pocs destins turístics poden fer gala, la poca contaminació lumínica, una condició que facilita la contemplació dels astres i la lluna. En aquest sentit, Leonardo Metastasio, director de Turisme, assenyala que la nostra illa aconseguí el 2023 la certificació de Destinació Turística Starlight per ser un dels millors llocs del món per veure les estrelles. Aquesta certificació es concedeix per un termini de quatre anys i després es verificarà si es continuen complint els requisits necessaris per tornar a rebre la certificació.

Metastasio i Mayans a Ràdio Illa.

Jordi Alemany, de l’Associació Astronòmica de Formentera, ha explicat que en les dates triades es podrà portar a terme una observació de la lluna i, a mesura que avanci l’estiu, d’altres fenòmens astronòmics. Així mateix, recorda que els telescopis emprats per l’AAF en les observacions permeten acoblar-hi un telèfon mòbil perquè tothom que vulgui es pugui emportar una espectacular imatge de la lluna.

Observacions al Molí Vell de la Mola
· 17 de maig de 22 h a 00 h
· 15 de juliol de 22 h a 00 h
· 14 de setembre de 21 h a 23 h
· 28 de setembre de 21 h a 23 h
· 12 d’octubre de 21 h a 23 h
Es demana a les persones que vagin en cotxe que aparquin al poble i hi arribin a peu.

Observacions a Can Marroig
· 16 de juny de 22 h a 00 h
· 13 d’agost de 22 h a 00 h
Les dates estan subjectes a canvis a causa de les condicions meteorològiques. Per a més informació, podeu enviar un missatge de WhatsApp al telèfon +34 607 111 716.

Cartell de ‘Formentera mira al cel’.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES