Constituïda la Mesa pel Pacte per la Sostenibilitat de les Illes Balears
Avui s’ha constituït la Mesa pel Pacte Social i Polític per la Sostenibilitat Econòmica de les Illes Balears impulsat pel Govern, una cita que ha comptat amb la participació de més de 140 entitats de totes les Balears i on hi ha estat present el conseller de Turisme Artal Mayans.
“El creixement ja no s’està traduint en benestar”
Des del Govern s’ha destacat la transcendència de la problemàtica a la qual s’enfronta la societat illenca: “El repte de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les Illes Balears” i s’ha constatat “el fet que no es pot continuar creixent en volum, que el creixement ja no s’està traduint en benestar, i que el fet de ser un territori fràgil i limitat obliga a parlar de gestió, de sostenibilitat i de límits”.
Per aquest motiu des de l’executiu autonòmic s’entén que és el moment “de prendre decisions valentes, amb una transformació del model econòmic juntament amb tota la societat. Hem de posar les bases per a un canvi de rumb de les Illes Balears”.
Estudi d’opinió
Una de les mesures que es posaran en marxa serà un estudi d’opinió sobre la congestió turística, per conèixer el parer dels residents de les Illes Balears sobre aquesta qüestió. També es farà un seguiment dels fluxos de visitants a les zones turístiques, s’elaboraran estudis de capacitat de càrrega d’espais naturals, a més d’un estudi de mobilitat amb les dades de carreteres dels Consells i la recopilació de dades d’oferta turística il·legal.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Pedro Galli
El intervencionismo estatal sobre la libertad de comercio siempre ha dado quiebras de empresas y ha mantenido la economía sumergida -desde décadas hasta la fecha- cada vez más necesaria para no cerrar comercios. Sí, trabajo “en negro”.
Este tipo de “mesas” enfocan la sostenibilidad desde el “decrecimiento” de las actividades económicas, y no hay nada más incorrecto que pensar que la pobreza que generen con sus restricciones mejorará el medio ambiente. Estas restricciones generan un Estado pobre, y éste empobrecido no puede ayudar a mantener el medio ambiente, sino lo contrario “cuando no hay plata”.
Por lo tanto, constituyen el enemigo en casa que te prohíbe trabajar libremente y dar trabajo por un supuesto causante del deterioro del medio ambiente en las actividades comerciales: ¿ acaso el campo tira basura sobre sus tierras ? ¿ acaso el kiosko de playa ensucia sus playas ? No hay nadie realmente más preocupado por mejorar el entorno que el propio empresario para que su emprendimiento traiga un mayor volumen de trabajo.