TOP
Sortida de la prova

Martí Juan Mayans fa segon a la mitja marató de trail que ha clausurat la Formentera to Run

La jornada final de l’edició actual de la Formentera to Run, amb la prova de la Mitja Marató, no podria haver estat millor: un magnífic sol amb una fresca brisa de l’est ha acompanyat als participants d’aquesta prova. L’edició 2024 ha vist alguns canvis en l’itinerari que han portat novetats almenys segons l’opinió de la majoria dels participants, a la carrera que des de fa quinze anys és un esdeveniment fix en el calendari esportiu de Formentera. Gràcies a la valuosa col·laboració amb el Consell Insular de Formentera, les institucions de l’illa i les empreses que donen suport a l’esdeveniment – Trasmapi i Família Mari Mayans, Pro-Auto i per descomptat New Balance – enguany la carrera ha tingut un gran èxit de participants.

Els canvis s’han centrat principalment en l’àrea de sortida i arribada, així com en una part de l’itinerari en la part alta del Pilar; la sortida i arribada s’han organitzat enguany en un terreny del Pilar de La Mola, perfecte per a albergar als gairebé dos-cents cinquanta participants que s’han reunit al matí per a la sortida. La segona novetat ha set un tram espectacular de costa per a córrer entre el far de La Mola i l’empinada baixada cap a la mar de s’Estufador, un recorregut molt spreciat per corredors i caminants per la bellesa del paisatge.

La Trail 21.1 ha set com sempre l’última etapa, la cinquena, de la Formentera To Run, la carrera per etapes que s’ha corregut durant la setmana i que ha vist a uns 120 atletes córrer cinc etapes en els llocs més bells de l’illa. L’etapa ha confirmat els mateixos resultats ja vists durant tota la setmana, portant a la victòria final a l’espanyol Kike Monegal, davant la lesió de Martín Fiz i que ha acabat finalment la Formentera To Run per davant de Sergio Murguialday i de l’italià Andrea Zombardo. En primer lloc en la classificació femenina la talentosa Sara Carducci, en una altra victòria, seguida per Paola Zotta i Carmen Castillo.

La Trail 21.1 com a carrera individual, ha vist un clar domini dels atletes espanyols, que han ocupat les set primeres posicions. El poderós  William Aveiro ha set el primer, corrent amb una impressionant progressió durant tota l’etapa, acabant la carrera en 1.14.48, amb més de vuit minuts d’avantatge sobre el segon classificat Juan Mayans Martì, 1.23.02; en tercer lloc, a poca distància, Jonatan Blanco Gutierrez amb 1.23.30. A continuació, Vicente Ferrer Miquel, Josè Martin Nunez, Kike Monegal i Sergio Murguialday. Vuitè i primer italià Andrea Zombardo. En primer lloc entre les dones, la talentosa Sara Carducci, ja guanyadora femenina de l’edició anterior, amb 1.31.43, seguida per l’espanyola Susana Ruiz Serrat, 1.35.49 i Paola Zotta, 1.52.59.

En la Trail 10.0, la segona prova individual de 10 quilòmetres del dia, la victòria ha set per a Pedro Molina Lopez, seguit per Antonio Bianco i David Castellon Gorriz. Quant a les dones, en primera i segona posició les germanes Asuncion i Juana Valero Bonet, tercera Paula Alonso Gonzales. Amb aquest dia es tanca l’edició 2024 de la Formentera To Run

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES