TOP
Cua d’usuaris davant la parada de taxi de l’estació marítima aquest migdia. GxF

GxF denuncia que s’ha iniciat formentera.eco sense taxis estacionals, sense una línia de bus i sense campanya informativa

Gent per Formentera denuncia que dissabte s’inicià la regulació de vehicles de formentera.eco sense 12 taxis estacionals que ja haurien d’estar prestant servei, sense l’L5 de bus, que també hauria d’estar prestant servei, i sense haver realitzat la campanya informativa a la via pública que es duia a terme anys anteriors.

Menys taxis estacionals
Des d’aquesta formació apunten que segons el pla de taxis estacionals que està tramitant el Consell, 12 taxis estacionals haurien d’estar prestant servei des del 15 de maig, però ara com ara encara no s’ha procedit a l’adjudicació definitiva d’aquestes llicències. A més, afirmen, en anys anteriors, 12 taxis estacionals iniciaven el servei l’1 de juny.

Mancances al servei de bus
Respecte al servei de bus, els insularistes denuncien la manca l’activació de la línia L5 que comunica la Savina i Sant Francesc amb Cala Saona, línia que, segons indiquen, l’any passat va començar a prestar servei a partir del 28 d’abril.

En aquests moments, subratllen des de GxF “el servei de bus que es presta és inferior al de l’any passat, les línies regulars són de pagament quan l’any passat aquest servei estava bonificat al 100% i, a més, les tarifes actuals són fins a un 50% més cares respecte a les de l’any 2022”.

Sense campanya informativa
Enguany, asseveren des de les files opositores, el Consell no ha realitzat la campanya informativa a la via pública que en anys anteriors es realitzava al mes de maig i anava dirigida a residents, temporers i empreses. Per a GxF, “aquesta campanya resulta imprescindible per aquells residents, temporers i empreses que no paguen l’impost de circulació dels seus vehicles a Formentera i que han de donar d’alta els seus vehicles al web www.formentera.eco”.

Segons Gent per Formentera, “ens trobam davant un equip de govern, del president i Sa Unió, que és incapaç d’implantar els serveis de transport públic i les campanyes informatives que es realitzaven en anys anteriors i que tampoc és capaç d’idear i implantar noves mesures de mobilitat sostenible, tot i haver creat nous càrrecs polítics com el de director Insular de Mobilitat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES