TOP
Rodríguez i Suárez a Ràdio Illa.

SOS Vivienda convoca una concentració per exigir solucions al problema de l’habitatge

SOS Vivienda Formentera ha convocat una concentració per reivindicar el dret a l’accés a l’habitatge i per reclamar al Consell Insular que porti a terme accions per abordar aquest problema d’ampli abast social. La concentració es durà a terme a la Savina, el diumenge 23 de juny, a les 12.30 h, segons han informat Rosa Rodríguez i Manuel Ángel Suárez, portaveus de l’entitat.

SOS Vivienda Formentera, que recentment ha escrit al Defensor del Poble per denunciar la manca d’accés a l’habitatge a la nostra illa i que l’any passat recollí 700 signatures per demanar solucions al Consell, és una associació que, segons Rodríguez i Suárez, ha nascut per representar els col·lectius afectats i col·laborar amb les administracions amb la finalitat de trobar conjuntament solucions per afrontar aquesta problemàtica. A més, exposen que l’entitat està formada per persones de diverses sensibilitats i amb realitats ben diferents, que aglutina des d’inquilins que viuen o intenten viure en un habitatge de lloguer, fins a propietaris i empresaris que veuen com la manca d’accés a l’habitatge perjudica els seus interessos.

Taula rodona amb Artal Mayans i l’oposició
Per abordar aquesta temàtica, SOS Vivienda ha instat Ràdio Illa a organitzar una taula rodona en què puguin compartir les seves inquietuds i punts de vista amb el conseller insular d’Habitatge, Artal Mayans, i amb representants dels dos partits de l’oposició (GxF i PSOE). Ràdio Illa es posarà en contacte amb els representants polítics de la ciutadania per proposar-los la realització d’aquest espai.

Cartell de la concentració del diumenge 23 de juny.

 

Poc escoltats pel Consell
D’altra banda, els portaveus d’SOS Vivienda han aprofitat la seva presència a Ràdio Illa per denunciar que se senten poc escoltats pel Consell de Formentera. En aquest sentit, assenyalen que en els darrers mesos no han pogut reunir-se amb el president insular, Llorenç Córdoba, malgrat que han intentat reiteradament concertar una trobada. A més, indiquen que tampoc existeix una comunicació fluida amb el conseller Artal Mayans, amb qui mantingueren una reunió el passat mes de febrer.
En aquella trobada, sostenen des d’SOS Vivienda, el titular d’Habitatge els assegurà que en els edificis plurifamiliars no estan permesos els usos mixtos, és a dir, que en un mateix bloc convisquin apartaments residencials i turístics.
Malgrat això, SOS Vivienda afirma que aquests usos mixtos són una realitat a Formentera i també subratllen que el lloguer vacacional en els nuclis urbans històrics (Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar) és una pràctica que han detectat, malgrat que està prohibida. Així mateix, també han denunciat el frau que algunes persones responsables de béns immobles porten a terme quan exigeixen cobrar les rendes “en negre”, és a dir, sense que quedi constància oficial de la transacció econòmica, evitant així que tributi. I sobre aquest punt han fet públic un àudio real d’una persona que descarta cobrar “en blanc” diversos milers d’euros pel lloguer de tota una temporada.

Exigeixen accions 
Amb relació a aquestes pràctiques irregulars, SOS Vivienda Formentera ha denunciat la inacció del Consell i ha reclamat que l’administració insular disposi d’un servei específic per denunciar aquests casos. Així mateix, lamenten que Formentera encara no compti amb un inspector turístic. També han exposat que el servei d’assessorament jurídic que presta el Consell en matèria d’habitatge s’està tornant “inaccessible” perquè sostenen que l’advocat que el conforma atén exclusivament en un horari (laborables de 9 a 14 h) que no s’adapta a les obligacions laborals de molts treballadors i a més, entre que se sol·licita cita i aquesta es fa efectiva poden passar diversos dies “esperant que et cridin”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES