TOP
Els fematers reclamen l’increment salarial del 2024 i del 2025, a més de bona fe entre totes les parts en la pròxima negociació del conveni col·lectiu. UGT

UGT ajorna l’aturada del servei de neteja fins al 3 de juliol a l’espera d’un acord entre Prezero i Consell per desconvocar-la

Avui dimecres de matí s’ha dut a terme a la seu de Palma del Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) una reunió entre els representants de la plantilla de Prezero, l’esmentada empresa, així com Llorenç Córdoba i Verónica Castelló en representació del Consell de Formentera per mirar de solucionar en conflicte entre els fematers i l’empresa concessionària del servei.

A la sortida de la reunió, Juanjo del Teso, responsable de serveis a la comunitat d’UGT, ha confirmat a Ràdio Illa que “hem sortit del TAMIB amb un acord entre les tres parts presents. Hi ha un compromís entre el Consell de Formentera i Prezero de treballar durant els pròxims quinze dies. Ens han demanat un acte de bona fe per la nostra banda i suspendre l’inici de la vaga fins al dimecres 3 de juliol i nosaltres els hem concedit aquest termini”.

Des d’UGT, però, s’ha avançat tant a Consell com a Prezero que en la pròxima reunió del TAMIB, datada per al dimarts 2 de juliol, que “la nostra pretensió és que es compleixi amb el pactat al conveni: L’increment salarial del 2024, l’increment salarial del 2025, i la seguretat i la tranquil·litat de saber que en la pròxima negociació del conveni col·lectiu dels treballadors de Prezero a Formentera sigui de bona fe entre totes les parts, perquè ja els hem dit que no tolerarem cap pèrdua de poder adquisitiu”.

Pels motius exposats, des del sindicat es confirma que han accedit a arribar a aquest acord: “Per la nostra banda, esperam que durant aquestes dues setmanes que ens han sol·licitat, gestionin i culminin entre les dues parts implicades; empresa i institució insular, una solució per a poder donar tranquil·litat als treballadors de Formentera”.

En cas contrari, adverteix el responsable de serveis a la comunitat d’UGT, “el dimecres 3 de juliol s’iniciarà l’aturada indefinida que no ha deixat d’estar convocada en cap moment, simplement la suspenem de moment per veure com es desenvolupen les gestions d’aquests pròxims dies entre Prezero i Consell per mirar d’arribar a una solució”, ha conclòs Juanjo del Teso.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES