TOP
Una de les cases construïdes a les proximitats de la torre de punta Gavina. 7bts

La Justícia torna a avalar la decisió del Consell de no revisar la llicència de la casa d’Andic a punta Gavina

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha avalat la resolució del Consell de Formentera de no revisar la llicència d’obres que concedí el 2012 per construir la casa d’Isak Andic, propietari de la multinacional Mango, que es troba en una zona de punta Gavina declarada ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès).
Els magistrats del TSJIB han pres aquesta decisió en sentenciar que desestimen el recurs d’apel·lació interposat per Sunway SL, empresa de Leo Stöber (responsable de l’Hotel Club Sunway Punta Prima). A més, segons ha afegit l’àrea insular de comunicació, al recurrent també se li imposa l’obligació de pagar les costes del procediment, fins a un màxim de 1.000 euros.
Aquest recurs desestimat en el TSJIB és una de les accions que l’empresari ha impulsat en el marc d’una ofensiva judicial contra el Consell i quatre consellers de Gent per Formentera integrants de l’equip de Govern 2007-11 (que van ser absolts el 2022) després que el Pla Territorial Insular (PTI) aprovat el 2010 no permetés l’ampliació de les seves instal·lacions de l’Hotel Club Sunway Punta Prima.

Els arguments desestimats
Es tracta de la segona vegada que l’empresari recorre en via judicial contra l’acord del Ple del Consell de 2018, avalat per un dictamen previ del Consell Consultiu de les Illes Balears, segons el qual no procedia revisar la citada llicència d’obres. En primera instància, Stöber demandà l’acord del Ple de 2018 davant del Jutjat Contenciós Administratiu, que en el 2022 desestimà la seva pretensió.
En aquesta ocasió el TSJIB ha tornat a desestimar els arguments de l’empresari, que volia aconseguir la nul·litat de la llicència d’obres de la casa d’Andic. D’una banda, la sentència de l’alt tribunal estableix que no procedeix la declaració de la nul·litat del tràmit d’informació pública, tant del projecte d’obres original del 2006 com del que es modificà el 2010 per reduir la superfície construïda amb la finalitat d’adaptar-se al nou PTI. D’altra banda, els magistrats tampoc han apreciat que existís, tal com ha assenyalat Stöber, una omissió del tràmit d’informe jurídic en la concessió de la llicència, tot i que afirmen que l’informe jurídic era “incomplet”.
Contra aquesta sentència del TSJIB Stöber encara pot interposar un recurs de cassació en un termini de 30 dies des de la seva notificació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES