TOP
Mayans, Rodríguez i Suárez.

Debat sobre l’accés a l’habitatge: Artal Mayans i SOS Vivienda

Els representants d’SOS Vivienda, Rosa Rodríguez i Manuel Ángel Suárez, i el conseller insular d’Habitatge, Artal Mayans, han participat en el primer dels dos debats sobre l’accés a l’habitatge a Ràdio Illa.

El conseller ha exposat que l’illa afronta un problema que no té “una solució única, ni fàcil, ni permanent” i ha destacat que el creixement poblacional “significatiu” que ha experimentat Formentera en els darrers 10 o 20 anys ha tengut un impacte rellevant en aquesta qüestió. Així mateix, sobre l’oferta turística irregular que resta habitatges per al mercat de lloguer residencial, ha lamentat que la convocatòria per contractar un inspector turístic hagi quedat deserta, però ha assegurat que el Consell de Formentera obrirà un nou procés de forma imminent. D’altra banda, ha argumentat que fixar preus màxims del lloguer desencadenaria una reducció dels habitatges disponibles i ha subratllat que el Govern balear està ultimant un programa de “lloguer segur”. Aquest programa té per objectiu que el Govern autonòmic capti habitatges buits, amb la garantia del cobrament del lloguer per part dels propietaris, i els sotsarrendi a un preu més barat, per sota del preu de mercat, segons informa el Govern balear.
Els representants d’SOS Vivienda han reclamat accions concretes per part del Consell de Formentera amb la finalitat de fomentar l’accés a l’habitatge i han reivindicat el compliment a l’article 47 de la Constitució, sobre el dret a l’habitatge i l’obligació dels poders públics per fer efectiu aquest dret. A més, han lamentat que la institució insular no persegueixi amb contundència els casos d’irregularitats en el lloguer d’habitatges. Així mateix, han demanat un compromís per no expedir noves llicències turístiques i també han proposat al conseller que estudii la possibilitat de crear habitatges per a treballadors en la parcel·la des ca Marí on durant els anys noranta una empresa projectà erigir un complex de càmping amb bungalous turístics.

La següent cita 
Pròximament Ràdio Illa oferirà un nou debat sobre l’accés a l’habitatge amb presència del conseller Mayans, SOS Vivienda i representants dels dos partits de l’oposició, Gent per Formentera i PSOE.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES