TOP
El conseller balear d’Educació, Antoni Vera (enmig), aquest dilluns a Formentera.

Conseller d’Educació: ampliacions de l’institut i escola del Pilar i unificació i reforma del Mestre Lluís Andreu

El conseller balear d’Educació, Antoni Vera, ha explicat a Ràdio Illa que la declaració de totes les places docents de Formentera representa un complement mensual de 300 euros durant el curs 2024/2025, que s’incrementarà fins als 400 euros a partir del curs 2025/2026. Així s’ha acordat aquest dilluns en la tercera Mesa Tècnica d’Insularitat, que s’ha celebrat a Formentera.

Intervencions en els centres educatius de Sant Francesc i El Pilar
A més, Vera ha fet un repàs de les intervencions que el Govern balear té planificades en els centres educatius de Formentera i que, tot i que ha preferit no especificar terminis d’entrega de les obres, ha afirmat que espera concloure-les “aquesta legislatura”.
En concret, el conseller ha declarat que l’IBISEC (Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius) s’ocupa d’elaborar l’avantprojecte per reformar el CEIP Mestre Lluís Andreu. La intervenció en el centre educatiu de Sant Francesc consistirà a unir els dos edificis de l’escola i suprimir el tram de l’avinguda de Porto-salè que la divideix, així com escometre una “reforma integral de tot l’edifici d’Infantil i primer cicle de Primària”, és a dir, ‘de baix’, que segons el conseller és “obsolet, no disposa dels lavabos que toca, té filtracions d’aigua i l’estructura s’ha de canviar”. A més, cal donar accés directe al pati a les aules d’Infantil.
D’altra banda, Vera ha indicat que el CEIP El Pilar s’ha d’ampliar amb una “aula multiús” i un nou menjador “en condicions” i ha recordat que, actualment, aquest servei es presta en un mòdul prefabricat.
Sobre el projecte d’ampliació de l’IES Marc Ferrer, que consta de set noves aules, el titular balear d’Educació ha manifestat que està “pendent de l’entrega del projecte” per licitar-lo, de manera que “ha de ser una realitat aviat”.
Finalment, Vera ha afirmat que cal signar nous convenis amb el Consell de Formentera per habilitar espais d’obra al pati del CEIP Sant Ferran i projectar, “juntament amb” la institució insular, futurs espais per a l’Escola Oficial d’Idiomes amb la finalitat d’ampliar l’oferta docent d’aquest centre educatiu que té la seu a l’IES Marc Ferrer.

Derogació de la Llei de Memòria i actitud de Le Senne
Preguntat sobre la derogació ahir en el Parlament de la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtics, Vera ha reconegut s’ha portat a terme “perquè formava part d’un pacte de governabilitat [amb Vox]” però ha destacat que “tenim molt clar que la dignitat de totes les víctimes [de la Guerra Civil] ha de ser reconeguda”. Així mateix, ha afirmat que és “molt important que es mantingués la Llei de Fosses, que permetrà a les famílies recuperar les restes dels seus avantpassats assassinats (…). [Amb això] creiem que queda molt coberta la dignitat”.
Sobre l’actitud del president del Parlament, Gabriel Le Senne, que ahir va estripar a la cambra autonòmica la fotografia d’Aurora Picornell, sindicalista de 24 anys afusellada pel franquisme, ha declarat: “Evidentment, crec que a vegades en el Parlament vivim situacions complicades, ahir per ventura es va excedir la intervenció en aquest cas”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES