TOP
Acte del dia de la república as Campament, on moriren prop de 60 persones víctimes del franquisme.

Rafael Ramírez: “No passaran per damunt de la nostra memòria”

Amb la derogació de la llei de Memòria Democràtica al Parlament balear aquesta setmana, el PP i Vox han perpetrat un gravíssim atemptat contra les víctimes del franquisme i les famílies d’aquestes illes.

Realment, és una decisió que als socialistes no ens sorprèn, perquè des que va començar aquesta legislatura, Marga Prohens i el PP s’estan plegant a les imposicions de Vox per mantenir-se al seu càrrec. Les mateixes exigències, per cert, a què s’està sotmetent el diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, en el seu acord per no posar en risc el govern del PP a les Balears i aferrar-se ell també al seu escó de diputat. La seva abstenció a la Cambra balear dimarts passat no és més que un acte de covardia i un insult a les víctimes, familiars i ciutadania en general de Formentera.

Amb aquesta derogació, Córdoba i el PP han abandonat la defensa dels drets humans, assumeixen una vegada més els postulats de la ultradreta, venen la democràcia i blanquegen el discurs ultradretà de Vox.

En aquest punt, cal recordar al diputat de Formentera, perquè sembla que ho ha oblidat, que la nostra illa va ser un dels llocs on la dictadura franquista va deixar la seva cruenta empremta, a la colònia penitenciària des Campament, on van morir prop de 60 persones en condicions inhumanes; i que en aquella etapa negra de la nostra història molts dels nostres veïns van desaparèixer sense que la seva memòria fos reparada. La societat civil de Formentera mai no ha estat aliena a aquesta qüestió i des de fa dècades s’ha mobilitzat per recuperar la dignitat d’aquestes persones.

La tasca encomiable del Fòrum per la Memòria, juntament amb els partits i els diferents governs progressistes, han treballat per mitigar aquest dolor; i ara comprovem amb gran indignació com un partit que es fa dir democràtic, i el nostre diputat, venen les víctimes i els seus familiars com a moneda de canvi als ultradretans de Vox.

En qualsevol cas, cal remarcar que aquest país compta amb la Llei 20/2022, del 19 d’octubre, de Memòria Democràtica, una llei plenament vigent, nascuda d’un govern socialista i que aquest Govern està decidit a complir sense vacil·lar i portar fins al darrer racó, en aplicació dels principis de veritat, justícia, reparació i garantia de no repetició.

Els socialistes no podem acceptar aquest retrocés, i per això seguirem lluitant des de la democràcia, amb la força dels vots, de la Constitució, de la història i dels drets humans per reparar la dignitat de milers de persones, per dir-los a la dreta i ultradreta de les nostres illes i de Formentera: No passaran per damunt de la nostra memòria.

Rafael Ramírez
Secretari general PSOE Formentera

Els comentaris publicats a la secció d’Opinió no representen el parer de Ràdio Illa. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que són recollides en aquesta secció. Ràdio Illa es reserva l’opció de publicar parcialment el text o a no fer-lo públic en el cas de vulneració dels drets fonamentals.

Si voleu fer arribar un article per ser publicat a la secció d’Opinió, adreçau-vos al correu electrònic info@radioilla.cat. Juntament amb el text cal que ens envieu el nom complet, número de DNI o NIE i telèfon de contacte.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES