TOP
El president Llorenç Córdoba a la sortida de la Junta de portaveus. 7bts

Cordoba: “De moment, no dimitiré”

La resposta més sentida aquesta tarda a la sortida de la Junta de portaveus urgent celebrada al Consell era gairebé sempre la mateixa: Tant Javi Serra, com Alejandra Ferrer i Ana Juan coincidien a assenyalar que la dimissió del president Llorenç Córdoba seria la fórmula idònia per retornar la institució insular a un funcionament correcte i fer front a multitud de temes que s’estan convertint en problemes per la inacció que es viu al Consell.

L’acta de José Manuel Alcaraz
Llorenç Córdoba, principal afectat en aquesta demanda de totes les formacions representades en el plenari, dissentia del parer general, i tot i que reconeixia que si ell entengués que és el problema no tindria cap repar en dimitir si això signifiqués solucionar la crisi.

Així i tot, el cap del govern insular ha assenyalat que “de moment” no pensava dimitir, i que en el seu parer, seria més senzill que José Manuel Alcaraz entregui la seva acta, de manera que la llista de Sa Unió corri una posició i això permeti conformar un nou executiu.

Junta de Govern amb totes les formacions del plenari
La proposta que Córdoba duia a la Junta de portaveus era la creació d’una nova Junta de Govern on hi hagués representació d’un membre de cada formació del plenari “si volen, un de Compromís i un del Partit Popular, amb dedicació exclusiva i retribuïda”. Així, segons el president, s’aconseguiria que el Consell “segueixi sent governable”, ja que ha reconegut que en aquest punt, “ja no es tracta d’una prioritat política, sinó institucional”.

Tota manera, el president ha copsat que la idea “no ha agradat” i llavors ha indicat que s’haurà de fer una disposició addicional per a dur-la al ple i demanar-li a Palma si es pot fer o no i que “la cosa es compliqui”.

Converses amb l’oposició
D’altra banda, Córdoba ha afirmat que està parlant amb els partits de l’oposició, que ha via obtingut resposta del PSOE i que sembla que a Gent per Formentera també estan disposats a reunir-se amb ell i creu que “políticament, tots han de ser responsables i trobar una sortida que sigui el millor per al poble de Formentera”, sense pensar en les eleccions a tres anys vista o amb “què és millor per al meu partit”.

Respecte per allò que es decideixi
El cap de l’executiu insular ha reblat la seva exposició dient que ell respectarà el que es decideixi; “Si al final el millor és que jo dimiteixi, hauré de dimitir; si el millor és una moció de censura, s’haurà de fer una moció de censura; si el millor és cedir al que demana Sa Unió, doncs s’haurà de cedir al que demani Sa Unió, però aquí el que s’ha de fer, és el que pensem que sigui millor per Formentera i, sobretot, el que la gent vulgui que fem”.

Les tres opcions d’Alejandra Ferrer
Pel que fa a les intervencions de l’oposició, així com de Sa Unió, la cap de files de Gent per Formentera, Alejandra Ferrer, ha definit tres opcions que, en el seu parer, es poden aplicar a partir d’ara: La primera i més ràpida passaria per la dimissió del president Córdoba, que “inclús deixi l’acta, pugui entrar una novena persona i torni a governar Sa Unió, que és el que va votar el poble de Formentera”. La segona opció passaria perquè “tots els consellers de Sa Unió deixin també la seva acta i pogués córrer la llista i crear-se un nou Govern”, mentre que la tercera opció, per Ferrer, passaria per la proposta presentada per GxF que comportaria “arribar a un acord amb el PSOE i Compromís per a crear un nou executiu que doni estabilitat i, sobretot, posi a treballar de nou el Consell de Formentera”.

Ana Juan: “tornar la dignitat al Consell de Formentera”
Per a la representant socialista, Ana Juan, la crisi de Govern ha propiciat que hi hagi “contractes paralitzats i que estiguin en perill tots els fons europeus que han arribat a Formentera”. Per a Juan, el president Córdoba hauria de dimitir i, en cas de no ser així, “els partits de l’oposició estam disposats a parlar i buscar la millor solució per a tornar la dignitat al Consell de Formentera”.
Quant a la possibilitat d’una moció de censura, ha indicat que “és una opció que està damunt la taula”.

Javi Serra: “L’única opció viable és que el senyor Córdoba dimiteixi”
Per al conseller Javi Serra, de Sa Unió, l’única opció viable és “que el senyor Córdoba dimiteixi. Ha quedat totalment patent que se n’ha d’anar, perquè si no, l’únic que farà, és allargar els problemes del Consell i de la ciutadania de Formentera”.
Pel que fa a l’opció de la moció de censura, Serra l’ha valorat com una opció, però ha assenyalat que “això comportaria uns terminis, i mentrestant, es mantindria la ingovernabilitat del Consell”.

L’agenda política per a la setmana vinent es preveu, com a mínim, complexa, presumiblement amb reunions a múltiples bandes i múltiples actors i amb una sessió plenària, l’ordinària del mes de juny, que promet ser d’una intensitat encara més accentuada que les darreres sessions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES