TOP
La ‘Sophia I’ embarrancada sobre el sistema dunar.

Accident nàutic sense ferits a s’Espalmador

Una motora, de nom ‘Sophia I’ i bandera espanyola, ha embarrancat la nit passada a s’Espalmador, a prop del Pas des Trucadors. Els dos tripulants de la llanxa no han patit ferides i restaven a l’espera de ser remolcats.

A les 22.30 h, Salvament Marítim rebia l’avís d’una altra embarcació que una llanxa motora havia varat a l’arena. Salvament intentava sense èxit posar-se en contacte amb la llanxa accidentada per esbrinar si la seva tripulació havia patit alguna lesió. Llavors posa en marxa l’embarcació Salvamar Acrux i l’helicòpter de rescat.

També s’efectua una crida a les embarcacions de la zona per veure si algú es pot aproximar a la zona de l’accident amb una llanxa auxiliar per a atendre a la tripulació accidentada. L’embarcació ‘Zinit’ respon afirmativament i arriba al punt de col·lisió. Informa que la ‘Sophia I’ ha embarrancat sobre una duna, que hi ha dos tripulants i que no han resultat ferits.

Amb aquesta informació, Salvament Marítim desactiva l’helicòpter de rescat i manté la Salvamar Acrux, que en arribar al punt de l’incident, confirma que els dos tripulants no han patit lesions i els ofereix de dur-los a Eivissa. Els tripulats agraeixen l’oferiment, però decideixen continuar al costat de la motora fins que arribi l’empresa privada que han contactat perquè s’encarregui de desembarrancar i remolcar la ‘Sophia I’ fins a port. El servei de Salvament Marítim es dona per finalitzat a les 23.45 h.

Segons fonts consultades per Ràdio Illa, la motora hauria anat a uns 35 nusos de velocitat per a acabar embarrancant a la part superior de la duna després de recórrer 10 metres des de la riba de la mar.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES