TOP
La concentració s’ha iniciat davant l’hostal la Savina i ha acabat a l’estació marítima. 7bts

Una setantena de persones reclamen solucions al problema de l’habitatge convocades per SOS Vivienda Formentera

Una setantena de persones han participat aquest diumenge a la concentració convocada per l’Associació SOS Vivienda Formentera davant l’Hostal La Savina sota el lema “Estam farts” per reclamar habitatge digne i lloguer assequibles a la nostra illa.

En un primer moment, la gent s’ha trobat a l’altra banda de l’hostal, per poc després dirigir-se al pas de vianants més pròxim al crit de “Volem poder pagar el lloguer!”. Després de mantenir converses amb Policia Local i Guàrdia Civil, s’ha acordat fer talls alternatius del pas de vianants, de manera que turismes i motocicletes també poguessin anar passant per a no formar coues molt llargues.

Minuts després, la concentració s’ha dirigit cap al port ocupant un dels carrils de la via, discorrent per l’avinguda Mediterrània i desviant-se després pel carrer Polígon de la Marina, i pel passeig marítim fins a arribar a prop de la parada de taxi de l’estació marítima, on Rosa Rodríguez, en nom de SOS Vivienda, ha llegit el manifest final.

Manifest
Estam farts de no tenir accés a un habitatge digne.
Estam farts de no poder pagar el lloguer perquè els preus són inassumibles fins i tot per a persones amb salaris mitjà-alts.
Estam farts de malviure en infrahabitatges pels quals paguem com un palau.
Estam farts de no tenir dret a empadronar-nos a l’illa on vivim i volem votar.
Estam farts de no poder contractar personal per als nostres negocis per la manca d’accés a l’habitatge.
Estam farts que els professors dels nostres fills no tinguin continuïtat.
Estam farts dels problemes d’accés a la sanitat i altres serveis essencials perquè el personal sanitari, de seguretat i de l’administració en general no es pot establir a la nostra illa.
Estam farts de la saturació turística.
Estam farts de les agressions a la tranquil·litat, al medi ambient i al sentit comú que produeix la sobreocupació dels nostres espais naturals suposadament protegits.
Estam farts que no es persegueixi el lloguer turístic il·legal.
Estam farts que els discursos dels governants per posar remei a aquest problema no es concretin en accions efectives.
Estam farts que les aportacions de SOS Habitatge Formentera sobre el problema més gran de la nostra illa, la manca d’accés a l’habitatge, no siguin escoltades pel Consell.
Estam farts que l’article 47 de la Constitució no sigui respectat.
I estem farts de la inacció del Consell de Formentera i del Govern balear davant del gravíssim problema d’escassetat d’habitatge.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES