El trull d’oli no estarà llest per a la collita 2024
El trull d’oli no estarà operatiu per al moment de la collita, la pròxima tardor, segons ha confirmat Marcos Ribas, president de la Cooperativa del Camp i productor de Ca na Platera. Ribas ha assenyalat que l’empresa pública Tragsa ha retardat els terminis d’execució de l’edifici (valorat en uns 200.000 euros) de 115 m² on s’ha d’instal·lar la maquinària. Les obres començaren la passada tardor, però Ribas ha recordat que malgrat que “en tres mesos” l’edifici havia d’estar construït, a principis d’estiu només hi ha aixecat “l’esquelet” metàl·lic, però encara falten els murs, el sostre i les instal·lacions d’aigua i electricitat.
Amb aquestes condicions, l’empresa especialitzada que ha de muntar el trull i fer-ne les proves de funcionament ja no veu possible que aquest enginy estigui llest per la pròxima collita. El trull, amb capacitat per moldre 700 quilos d’olives per hora i amb un cost de 270.000 euros, es troba actualment emmagatzemat a València, a l’espera de ser traslladat a la nostra illa quan estigui finalitzat l’edifici on s’ha d’ubicar.
Pep Costa, elaborador d’oli del segell de Sa Tanca des Clot, ha lamentat aquesta nova demora i ha exposat que traslladar la collita a Eivissa per moldre-la suposa un augment rellevant dels costos de producció i augmenta la probabilitat de malmetre l’oliva, que és un producte “molt sensible”.
D’altra banda, Ribas ha apuntat l’afectació que la sequera està tenint en els cultius d’oliveres i ha reclamat la necessitat d’obrir nous punts de rec en la xarxa de distribució de la comunitat de regants.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.