TOP
Verema a les Bodegues Terramoll. Xarxes

Europa aprova un increment del rendiment màxim de raïm a vi de la IGP Formentera

La Comissió Europea ha aprovat un increment del rendiment màxim de raïm a vi del 65 al 70% per a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Formentera, per la qual cosa augmenten els hectolitres que pot produir cada hectàrea passant de 55,25 a 59,5 hectolitres per hectàrea.

Transició a un premsament més tecnològic i actual
El canvi es deu al fet que el 2004 es va establir que les pressions adequades per a l’extracció de most per a vi de la terra de Formentera no havien de ser superiors a 65 litres de vi per a cada 100 quilos de raïm, valor que es corresponia amb la realitat de les premses que s’empraven llavors.
Amb la incorporació de premses amb tecnologia actual, s’ha constatat que es pot incrementar el rendiment a 70 litres per cada 100 quilos de raïm millorant la qualitat del vi.

Aquesta constatació ve avalada per un estudi presentat per la IGP que conclou que una major extracció de most, obtingut de manera controlada, augmenta la càrrega tànnica i fenòlica en els vins, fet que incrementa el seu potencial de guarda, és a dir, la seva capacitat per a envellir i millorar amb el temps.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES