TOP
Javi Verdera.

Patronal del lloguer de vehicles: si es tombàs Formentera.eco “seria un desgavell total”

Javi Verdera, representant a Formentera de la patronal del ‘rent a car’ AEVAB (Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense conductor de les Balears), ha explicat a Ràdio Illa que la temporada turística d’enguany està sent “un poc estranya” per al sector i, d’altra banda, ha defensat la continuïtat de la regulació d’entrada i circulació de vehicles Formentera.eco.

Caiguda d’un 20%
Pel que fa a la marxa de la temporada turística, Verdera ha indicat que maig i juny han set “com sempre”, dos mesos en què “s’ha treballat bé”, però el “juliol ens està fallant” i calcula que en la primera quinzena del setè mes la caiguda de vehicles llogats amb relació a l’any passat pot estar devers el 20%. A més, ha detectat que enguany les estades dels visitants “són més curtes” i només es treballa “tres o quatre dies a la setmana”. Verdera ha subratllat que les reserves amb antelació tenen un comportament paregut al de “cada any” si bé “falla més el dia a dia, el que es lloga en el port, as Pujols i altres nuclis turístics”.
Pel que fa al tipus de públic, el representant d’AEVAB apunta que la tendència no ha variat significativament, de manera que hi ha una majoria de clients de “mitjana edat, persones de 30 o 40 anys, famílies” i la joventut es concentra en la clientela que ve d’Eivissa a passar la jornada a Formentera.

Aposta per la regulació d’entrada i circulació de vehicles
En referència als recursos contenciosos administratius interposats contra la quota de vehicles de lloguer que cada any fixa el ple del Consell en el marc del Formentera.eco, Verdera ha declarat: “Tenim confiança en què no es tombi. Seria bastant perjudicial, una perquè hem hagut de fer un esforç durant quatre anys i perdre molta flota -[un 16% des de 2019]- i si es tiràs enrere [la regulació] podria entrar qualsevol [empresa] i per a nosaltres recuperar la flota seria molt difícil”. En aquest sentit, ha opinat que el fet que a Eivissa s’estigui tramitant una regulació d’entrada i circulació similar a la de Formentera “també dona força perquè no es pugui tombar” el Formentera.eco.
Preguntat sobre com creu que seria una illa sense el sostre màxim de vehicles de visitants i de la flota de lloguer, el cap de la patronal ha afirmat: “No m’ho imagín (…) seria un desgavell total”. I ha descrit quina podria ser la situació: “Les navilieres, podrien dur més cotxes i qualsevol lloguer implantat a Eivissa podria venir aquí. Només falta que vagis a Eivissa i vegis el desgavell de cotxes de lloguer que només porten per un mes. Els qui més ho patim som els que estam establerts a Eivissa o Formentera”. A més, ha agregat que la possibilitat que desaparegui el Formentera.eco “fa por”, i ha explicat: “Si estant regulats en plena temporada ja es nota molt [l’increment de trànsit] dalt de les carreteres, es notaria molt més”.
D’altra banda, preguntat sobre la possibilitat d’assumir noves reduccions en la flota de lloguer de vehicles de Formentera, Verdera ha set taxatiu: “De moment no ens ho hem plantejat i supòs que no hi hauria molta afinitat a fer-ho”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES