TOP
En aquesta data, a Formentera hi havia dos turistes per cada resident. JRM/Arxiu

Formentera pot perdre 6 platges a finals de segle a causa de l’escalfament global

Greenpeace ha advertit en el seu darrer informe que per a finals de segle, segons el Centre Oceanogràfic de les Balears, en cas de mantenir-se l’actual tendència d’escalfament global, el nostre arxipèlag perdrà 71 platges després d’un retrocés de 20 metres al litoral.

En concret, aquest fenomen afectarà de manera definitiva a sis platges de Formentera, 7 d’Eivissa, 25 a Mallorca i 33 a Menorca, mentre que gran part de les restants es veuran reduïdes a la meitat.

En l’informe presentat aquest dimarts s’explica que la pujada del nivell de la mar, segons les previsions de la NASA, ocasionarà la pèrdua de platges a la totalitat del litoral.

Segons la regla de Bruun, s’estima de mitjana que per cada centímetre que pugi el nivell de la mar, la costa retrocedirà un metre.

De fet, per al 2030, és a dir, d’aquí a cinc anys i mig encara no, ja s’esperen impactes a totes les illes. En concret, a Formentera, al Port de la Savina, a les platges de ses Illetes i de Llevant, i a Cas Saliners, mentre que a Eivissa, Talamanca, Sant Francesc de s’Estany, el port de Sant Antoni, cala Gració, punta Galera i cala Salada serien els punts més afectats.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES