TOP
El Sophia I una volta ja baixat del sistema dunar de s’Espalmador. Servisub Ibiza

El iot Sophia I ja ha estat llevat de la duna i resta a l’espera de ser remolcat

El Iot Sophia I, que el passat 22 de juny va quedar embarrancat sobre el sistema dunar de s’Espalmador ja és a la mar a uns cinc metres de la riba de la platja.

Després que Capitania Marítima autoritzàs el pla d’extracció de la motora, operaris de Servisub Ibiza, l’empresa contractada per la propietat de l’embarcació, han procedit a treure-la de l’arena fins a la seva posició actual.

Segons han explicat responsables de Servisub a Ràdio Illa, l’operació ha consistit a desmuntar primer l’hèlix del Sophia perquè no es trenquessin ni malmetessin la flora del sistema dunar ni remoguessin l’arena en fer els treballs.

Després, s’ha disposat una instal·lació de fustes en tascó que s’han fregat prèviament amb vaselina perquè el fons de l’embarcació pogués lliscar de la seva posició fins a la mar.
Per a estirar el iot, s’han ficat àncores d’un total de 300 kg a uns quants metres dins la mar i s’hi han enganxat dos tràctors amb tensors que s’han emprat per fer lliscar la motora fins a entrar-la a l’aigua i deixar-la a cinc metres de la riba, on està actualment.

Ara el Sophia roman fondejat a l’espera de ser remolcat cap a Eivissa. En principi, ha de desplaçar-s’hi un remolcador des de Mallorca, però hi ha l’opció que si aquest no es pot desplaçar fins a s’Espalmador, sigui Servisub qui se n’encarregui amb un remolcador propi.

Previsiblement, Capitania Marítima decidirà entre avui i demà com abordar el remolcatge i, si no hi ha cap impediment de tipus meteorològic, el diumenge com a màxim, la motora estarà ja a Varadero Ibiza, on se’n farà una avaluació a consciència dels danys que hagi pogut patir, tot i que fonts de Servisub han assenyalat a la nostra emissora que aquests han estat mínims.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES