TOP
Joan Torres mostra la documentació de la sol·licitud de la base de Salvament Marírim.

Joan Torres: “Després de la diàlisi i del 061, ara toca la base de Salvament a Formentera”

El capità retirat de la marina mercant, Joan Torres, ha tornat a presentar una nova sol·licitud perquè Formentera deixi de ser l’única illa de les Balears sense base de Salvament Marítim, com ja va fer el 2019. En aquesta entrevista a Ràdio Illa exposa que la salvaguarda de vides humanes i de béns, a més de la conservació d’uns recursos naturals protegits i especialment vulnerables en cas d’un vessament a la mar, en fan necessària la instal·lació.

Així mateix, Torres, que ha registrat la petició juntament amb Ramon Tur, assenyala que l’alta densitat de trànsit marítim de les Pitiüses i l’aparició del fenomen de les barques de la migració fan encara més inexcusable l’establiment de la base. En aquest sentit, el capità recorda que en diversos successos dels darrers anys, com en l’avaria del ferri Virot de 2016 o en l’accident del Xarpat Segundo de 2022, han hagut de ser embarcacions de la línia regular les que han intervingut en primera instància en l’emergència. A més, ha recordat que en el cas de les Pitiüses “hi ha un greuge comparatiu”, perquè les bases de Salvament a la Península cobreixen una àrea menor que la d’Eivissa, que s’ocupa de tota la costa de les Pitiüses i també de la zona sud, marcada pel trànsit de les barques precàries de la migració.

Una llanxa de Salvament en aigües de Formentera.

 

Expectatives de la nova base a Formentera
Tor
res argumenta que cinc anys després de la sol·licitud original, que aconseguí més de 1.500 signatures de suport i l’aprovació per unanimitat d’una petició del Ple del Consell de febrer de 2019, ara és un moment propici per tornar a llançar aquesta demanda en favor de la seguretat a les nostres aigües. Concretament, el capità recorda que la incorporació del nou cap de Salvament Marítim a les Balears, José Ramón Crespí, i de la directora insular de l’Administració de l’Estat, la formenterera Raquel Guasch, poden impulsar la creació a Formentera de la que seria la setena base de Salvament Marítim de les Balears (actualment n’hi ha tres a Mallorca, dos a Menorca i una Eivissa).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES