TOP
La fuita a la zona des Brolls, avui.

La fuita del costat del camí des Brolls és “d’aigua neta” provinent de l’Hospital

Una fuita afecta una finca privada de vora del tram final del camí que uneix l’Hospital de Formentera amb el camí des Brolls, a tocar del límit del Parc Natural de ses Salines. La pèrdua afecta la zona des d’almenys el 14 de juliol i avui, dia 26, encara hi és. L’àrea de Comunicació insular ha informat que es tracta d’una fuita “d’aigua neta” que brolla d’una canalització provinent de l’Hospital. La mateixa font explica que quan es “construí l’Hospital, el Govern balear va fer una canalització de desbordament de les aigües netes” i quan es procedeix a netejar els dipòsits del centre sanitari, s’hi vessa el líquid sobrant.
En el passat, la mateixa zona ha estat afectada per pèrdues de les canalitzacions de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Formentera. En aquest cas però, el Govern balear ha confirmat que la fuita actual no té cap relació amb les instal·lacions de la depuradora.
D’altra banda, fonts del Consell han indicat que a pocs metres d’aquesta pèrdua d’aigua (a l’altra banda del camí) el passat dimarts es produí una fuita de fecals arran de l’avaria en l’estació de bombeig de les aigües residuals de Sant Ferran que es dirigeixen a l’EDAR. En aquest cas les alarmes automàtiques del sistema detectaren el problema. El Consell arreglà l’avaria en el mateix dia.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES