TOP
Moll del port de la Savina vora l’estació Marítima. 7bts

L’APB escolta les inquietuds del sector nàutic formenterer

El passat 17 de juliol el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) Javier Sanz es va reunir amb el sector de xàrter nàutic de Formentera per a escoltar les seves inquietuds.

Primacia de l’oferta econòmica
Una d’aquestes preocupacions és el tema de les tarifes tant dels amarraments com dels locals de les marines que han de pagar les empreses als concessionaris, preus que, segons s’apunta des de PIMEF a una nota de premsa enviada a mitjans, “venen supeditats al fet que en els concursos de l’APB, l’oferta econòmica és la que prima a l’hora d’obtenir una concessió”.

Concurs d’atorgament de concessions
Javier Sanz va recalcar, com ja va fer al consell de navegació del passat desembre, que no cometrien els errors del passat i que en l’atorgament d’una concessió “s’ha de valorar més la inversió que l’empres candidata està disposada a fer a un port, que el cànon que s’ofereix de pagament a l’APB”. Sanz també es va comprometre a què les concessions serien d’entre 15 i 25 anys.

Des del sector es va demanar, a més, que a les bases del concurs “es reflectís un preu regulat i igual per als amarraments de xàrter nàutic i que es respectàs l’antiguitat de les empreses malgrat el possible canvi de mans d’una concessió”. També es va reclamar que “es tinguessin en compte els amarraments base en vigor”.

Barques d’excursions
Quant a la reordenació del port, es va parlar de l’error que va suposar el trasllat de les barques d’excursions, i que “s’ha de tornar a l’aprofitament dels miralls d’aigua com s’havia anat fent durant anys i que de la nit al dia l’Autoritat Portuària va deixar de fer al port de la Savina”. El cap de l’APB, apunten, “va mostrar la seva conformitat en aquest aspecte”.

Manca d’aparcament
També es va parlar de la manca d’aparcament, ja que per a la segona fase de remodelació del port “es van llevar moltes places, convertint-lo en un lloc poc accessible tant als turistes com a la ciutadania de l’illa”.

Una o dues marines?
Finalment, es va demanar si els pròxims concursos anirien destinats a què al port hi hagués una marina o dues, cosa que el responsable de l’APB va reconèixer que “encara no ho tenien decidit”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES