TOP
Malgrat el precinte instal·lat dilluns, nombroses persones han accedit aquesta setmana as caló des Mort pel punt precintat i amb l’accés prohibit pel Consell. 7bts

El Consell tanca l’accés superior as Caló des Mort pel risc greu d’accidents

El president del Consell i responsable de l’àrea de Litoral, Llorenç Córdoba, ha signat avui un decret pel qual s’ordena el tancament de l’accés superior as Caló des Mort per la zona del penya-segat, pel greu risc d’accidents que té aquest accés i per a la seguretat dels usuaris.

Malgrat els advertiments de perill de despreniments senyalitzats per la Demarcació de Costes, la ruta de 294 metres de longitud d’accés a aquesta platja per la seva zona superior continua transitada sobre perilloses volades de marès, roca composta d’arna comprimida d’extrema fragilitat.

Accés en mal estat i perill de lesions greus o molt greus
L’accés a la platja des Caló des Mort té una inclinació estimada d’uns 45°, amb sorra solta, amb diverses puntes d’estaques de vareta enroscada oxidada que sobresurten uns 10 centímetres. En el seu moment, aquestes varetes tenien la funció de subjectar uns llistons de pedra i ciment que els pescadors de la zona havien habilitat per facilitar l’accés a les casetes i escars.
Avui dia només queden dos d’aquests graons dels 18 necessaris per a establir l’accés. També s’ha col·locat una corda a tall de barana que es troba clavada a la paret mitjançant vareta enroscada a la part central i ancorada a una estaca a la part superior.

La desaparició per desgast o trencament dels graons que en el seu moment varen instal·lar els pescadors per facilitar l’accés ha deixat unes prominents puntes de ferro oxidat, per la qual cosa qualsevol que ensopegui o rellisqui per aquest accés sofrirà, sense cap dubte, lesions greus o molt greus.

Davant l’elevat risc de despreniments i atès l’emplaçament, i tractant-se d’un penya-segat que accedeix a la cala, la sola presència de cartells que alerten dels despreniments no és una mesura de prevenció i seguretat suficient. Així doncs, la solució més immediata per evitar qualsevol accident per caiguda en la ruta d’accés passa pel tancament de l’accés superior de la platja per la zona del penya-segat, segons es desprèn d’un informe elaborat per l’àrea de Litoral.

Compartir

Comentaris (1)

  • susana braggio costa

    No se comprende que siempre se deba de llegar a extremos para tomar decisiones.No era mejor preservar este lugar antes de que comenzara a desaparecer? Ya no es aquella calita mágica, ya no ofrece la sensación descubrir un lugar único… habéis vendido TODO, hasta los espacios naturales ÚNICOS que tenía la isla… Qué vais a ofrecer en el futuro? Ya no van a pagar lo que se quiera pedir, porque lo único, lo original ya lo habéis hecho desaparecer…

Deixa una resposta

PROGRAMES