TOP
La subrogació dels empleats és condició “sine qua non” en els casos de successió d’empreses que presten un mateix servei. 7bts

L’Estatut dels Treballadors determina la subrogació dels extreballadors dels antics quioscos

Ràdio Illa ha pogut saber que els extreballadors dels antics concessionaris dels quioscos de platja que demanaven la subrogació dels seus llocs de treball, de manera que poguessin continuar desenvolupant la seva feina als nous quioscos, han rebut resposta negativa per part de la institució insular.

Concretament, se’ls ha informat que “conforme al previst als plecs del contracte C11/2020 – 2020/3174 de cessió dels drets d’explotació dels serveis de temporada a les platges del terme municipal de Formentera, no procedeix la subrogació”.

Aquesta resposta ve motivada perquè segons s’assenyala des del Consell, “en cap apartat dels plecs s’hi inclou que la subrogació sigui obligatòria. Per això, cap lletrat de la institució pot certificar que la subrogació està reconeguda a l’adjudicació dels serveis de platja”.

Article 44 de l’Estatut dels Treballadors
Ara bé, des de l’àrea de Litoral s’apunta, també, que la subrogació dels treballadors ve reconeguda a l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors.

De fet, segons fonts sindicals, la subrogació dels empleats és condició “sine qua non” en els casos de successió d’empreses que presten un mateix servei, i això afecta tant el sector públic com el privat. Això ve determinat per la llei laboral, a l’Article 44 de l’Estatut dels Treballadors, que preval sobre qualsevol conveni o plec de clàusules.

Segons l’esmentat Article 44 de l’Estatut dels Treballadors, “es produeix una successió d’empresa quan es transfereix una unitat econòmica que manté la seva identitat, entesa aquesta com un conjunt organitzat de mitjans, que permeti el desenvolupament d’una activitat econòmica essencial o accessòria. En aquest cas, el nou adjudicatari ha de subrogar-se en els drets i obligacions laborals i de seguretat social del personal adscrit a aquesta unitat econòmica”.

Així, en els casos en què les empreses entrants a la prestació del servei no volen quedar-se el personal que hi havia, “han de procedir al seu acomiadament amb caràcter improcedent i pagar la corresponent indemnització. 33 dies per any treballat”.

Des del Consell s’han referit també als casos de les empreses del port de la Savina Formentera Mar i Marina de Formentera, “en el seu moment es va donar la raó als treballadors de les anteriors concessionàries, que van haver de ser subrogats per les noves concessionàries i van rebre el sou equivalent als dos anys que havien estat sense treballar mentre es resolia el litigi”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES