TOP
Mapa reserves hídriques de les Balears al juliol de 2024

Descens de les reserves hídriques: la unitat de demanda d’aigua de Formentera en escenari d’alerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears han caigut al 46% durant el mes de juliol, un descens de 4 punts percentuals respecte al mes anterior i 9 punts percentuals per sota del mateix període de l’any passat, quan les reserves es trobaven al 55%. Aquesta situació requereix una vigilància estricta i una gestió rigorosa dels recursos hídrics.

Hi ha hagut un canvi d’escenari aquest mes. La UD Formentera ha entrat en l’escenari d’alerta, mentre que les altres nou UD (Menorca, Artà, Manacor-Felanitx, Migjorn, es Pla, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Eivissa) es mantenen dins l’escenari de prealerta.

Pel que fa a l’evolució de l’índex, les Unitats de Demanda (UD) han registrat una disminució en les seves reserves: Artà, Manacor-Felanitx, Migjorn, es Pla, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud, Menorca i Eivissa. La situació general de la demarcació és de 0,365, una xifra inferior a la de l’any passat (0,546) i a la de fa dos anys (0,459).

En termes de percentatges de reserves per illa, Mallorca ha baixat del 50% al 47%, Menorca del 50% al 44% i Eivissa del 35% al 32%. La situació global de les Balears és inferior a la de fa un any, quan les reserves estaven al 55%.

Les previsions indiquen que, considerant la situació actual, l’època de l’any i les precipitacions del mes de juliol, és previsible que durant el mes d’agost les reserves continuïn disminuint a nivell de Balears.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES