TOP
Àlex Mestre a Ràdio Illa. Arxiu

El xàrter sobre la modificació del PRUG: “Estam tranquils, les sentències del TSJIB ens avalen”

Amb Àlex Mestre, president de l’Associació d’usuaris Professionals de l’estany des Peix (AEUEP), hem parlat sobre la modificació del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de ses Salines que farà que el fondeig a l’estany des Peix passi de “lliure condicionat” a “regulat”. Una modificació que segons Mestre, cerca una privatització d’aquest espai.

Tota manera, el president de l’AEUEP s’ha mostrat tranquil quant a l’afectació de la modificació als negocis de xàrter que operen dins aquest enclavament natural protegit tot fent referència a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que en el seu moment va tombar el decret de la posidònia quant a fondejos amb àncora en fons arenós a zones de boies.

A més, Mestre assegura que estan especialment protegits per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, ja que segons un seu dictamen, per fer fora la llista sisena de l’estany, quan compten amb totes les autoritzacions necessàries, s’hauria de demostrar que la mesura és necessària i proporcional.

D’altra banda, el portaveu de l’AEUEP s’ha mostrat decebut amb el president Córdoba i el seu canvi de postura quant al fondeig a l’estany, ja que creu que els vol imposar desenvolupar la seva activitat al port.

De fet, els elevats preus de la zona portuària són, en parer d’Àlex Mestre, el que acabarà fent desaparèixer el negoci nàutic formenterer tot beneficiant les empreses d’Eivissa, que segons ell “fondegen on volen, fan el que volen, i ningú les persegueix”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES