TOP
L’objectiu d’aquesta iniciativa és assegurar que cap menor quedi desatès. Amnistia Internacional

El Govern subvencionarà als Consells per a l’atenció als menors migrants no acompanyats

La conselleria balear de Famílies i Afers Socials ha establert d’una línia extraordinària d’ajuts per als Consells Insulars, que segons el Govern, “es troben en una situació dramàtica de falta d’espais i recursos per atendre infants i adolescents migrants no acompanyats”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és assegurar que cap menor quedi desatès, garantint que rebin l’atenció i els serveis necessaris per al seu benestar i desenvolupament.

Els ajuts, que es distribuiran de manera proporcional entre els consells insulars en funció de les arribades que es van produint, estaran destinats a cobrir necessitats específiques d’aquests menors.

Sobrecost anual de 40 milions
Segons s’estima des del Govern, l’arribada de menors no acompanyats suposa un sobrecost anual als Consells d’aproximadament 40 milions.
En aquest sentit, s’ha reclamat a l’executiu central la creació d’una línia d’ajudes específica per a les comunitats autònomes, ja que encara que les competències en tutela de menors són dels Consells, la gestió de la política migratòria ve pautada des de Madrid.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES