TOP
Katy Perry dins zona dunar protegida a s’Espalmador al Parc Natural durant la gravació del seu darrer videoclip. YouTube

Medi Natural obre diligències per presumpte delicte contra el Medi Ambient al darrer videoclip de Katy Perry

La conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha obert diligències prèvies per presumpte delicte mediambiental contra els organitzadors de l’enregistrament del darrer videoclip de l’estrella musical estatunidenca Katy Perry, ‘Lifetimes’, on aquesta surt ballant i botant sobre el sistema dunar protegit de s’Espalmador, al terme municipal de Formentera i dins el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

“No tenien autorització”

Malgrat que en una entrevista a Diario de Ibiza, el responsable de la productora, Santiago Martín, assegurava que “va caldre treballar contrarellotge. Aconseguir els permisos, parlar amb el Consell d’Eivissa, amb els ajuntaments de Vila i Sant Josep, amb l’Ibiza Film Commission”, fonts de la conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi Natural han assegurat a Ràdio Illa que “no tenien autorització” per a gravar a s’Espalmador en una zona protegida i metres endins de la delimitació amb pal i corda on la senyalització indica clarament que hi està prohibit el pas.

Les mateixes fonts de Medi Natural han precisat a la nostra emissora que “fins que els tècnics no valorin quin tipus d’infracció és, no es podrà determinar la sanció. Està tot en fase d’investigació”.

Cal tenir en compte, però, que a banda de Katy Perry saltant i ballant sobre el sistema dunar, també s’ha de comptar a l’equip de càmeres, tècnics de so i altres components de l’equip de gravació que haurien estat malmetent aquest sistema protegit sense haver demanat prèviament cap mena de permís ni haver presentat cap projecte o documentació a la conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ens competent en la gestió del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Altres infraccions i accions reprovables
En el videoclip també podem veure Katy Perry circulant de ‘paquet’ sobre una moto de gran cilindrada per una carretera des Cubells sense dur el casc reglamentari, una infracció considerada com a greu i que comporta una multa de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís de conduir per al conductor de la moto com a responsable del vehicle i els seus ocupants.


Anar de ‘paquet’ sense casc o salts des de penya-segats són altres de les infraccions que es veuen a ‘Lifetimes’.YouTube

D’altra banda, al videoclip també apareixen joves saltant des d’un penya-segat a una altura considerable de la mar, una pràctica que si bé no és constitutiva de delicte, sí que pot comportar greus lesions per a qui la practiqui sense coneixements del medi ni de la tècnica que s’ha d’emprar a l’hora de saltar. El fet d’aparèixer aquesta pràctica a un videoclip que ja duu més de dos milions de visualitzacions en només quatre dies, pot donar una idea de l’efecte crida que pot tenir la pràctica de saltar a diversos punts del nostre litoral coster sense control.

Polèmica a les xarxes
La publicació d’aquest videoclip a les xarxes de Ràdio Illa el passat divendres no ha estat exempta d’una certa polèmica, ja que s’hi han fet comentaris en contra tot criticant el nul respecte a les zones naturals protegides que s’aprecia en parts del metratge d’aquest.
També destaquen alguns comentaris en favor de Katy Perry i el seu ‘Lifetimes’, pel fet que consideren que és una promoció turística de franc per a les nostres illes.
Així mateix, hi ha qui entén que el tipus de turisme i les activitats que s’hi promocionen no són el que convé a Formentera, com tampoc ho és que sembli que “no només som les platges d’Eivissa, ara som també l’escenari”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES